İstanbul’da Polisten ’Peçe’ Dayağı

İstanbul’da Polisten ’Peçe’ Dayağı
İstanbul Zeytinburnu'nda kaymakamlığa giden Emre Özen, eşinin peçesini açmak isteyen polisten kendilerine boş bir oda göstermesini talep edince darp edildi.

İstanbul Zeytinburnu'nda kaymakamlığa giden Emre Özen, eşinin peçesini açmak isteyen polisten kendilerine boş bir oda göstermesini talep edince darp edildi.

İddiaya göre Zeytinburnu'nda yaşayan esnaf Emre Özen, eşi Derya Yıldız Özen ve iki çocuğuyla beraber kaymakamlığa ikamet değişikliği için gitti. Aile bina girişinde bulunan güvenlik noktasında x-ray cihazından geçtikten sonra polis kontrol noktasında geldi. Burada bulunan kadın polis peçe takan Derya Yıldız Özen'in yüzünü açmasını isteyince, Emre Özen eşinin peçesinin herkesin içerisinde değil, bir kabin ya da bir odada açılmasının uygun olacağını söyledi. Polislerin bu talebe olumsuz cevap vermesi üzerine Emre Özen daha önce gittikleri kurumlarda bu taleplerinin sorunsuz bir şekilde yerine getirildiğini söyledi. İddiaya göre Emre Özen'in üzerine yürüyen polis memuru, ailesinin yanında genç adamı darp etti. Polis memurundan şikayetçi olan Özen, ifade vermek için gittiği karakolda da hakarete maruz kaldığını savundu.

"DAYAK ATMAK İÇİN KABİN VAR, EŞİMİN YÜZÜNÜ GÖSTERMESİ İÇİN KABİN YOK"

Yaşadıklarını İHA mikrofonuna anlatan Emre Özen, durumu polislere izah etmek için çok çaba sarf ettiğini söyledi. Karısı ve çocuklarının önünde hakarete maruz kaldığını ifade eden Emre Özen "Erkek polis "sizin ne üstünlüğünüz var, sen kimsin?" dedi. Kimliğimi istedi. Ben de "Şu an suç mu işliyorum" dedim. "Ne diyorsun sen?" deyip beni koluyla kavradı. Beni zorla kabine doğru götürdü, duvara dayadı, boğazımı sıktı ve karnıma sert bir yumruk attı. Bunların hepsi karımın ve çocuklarımın yanında oluyor. Daha sonra kabini açtı ve beni kabine soktu. Orada da bana vurmaya başladı, hakaret etti. İsmini isteyip şikayetçi olacağımı söyledim. Tekrar bana vurarak oturttu. Dedim ki, "Dayak atmak için kabin var da neden eşimin yüzünü göstermesi için kabin yok." O da "Ya eşinin bombası varsa ve patlatırsa" dedi. Eşim X-ray cihazından geçti ve iki çocuğumla geldim. Bir vatandaş olarak ne yapabilirim?" dedi.

"MÜSLÜMANLARI KIŞKIRTACAK HER TÜRLÜ HAREKETİN ENGELLENMESİNİ TALEP EDİYORUZ"

Kaymakamlık binasında yaşanan olay daha sonra karakola taşındı. Burada da kendisine polislerin sürekli hakaret ve tehditler savurduğunu söyleyen Emre Özen, polisler tarafından terörist muamelesi de gördüğünü kaydetti. Eşini ve çocuklarını bir an önce karakoldan çıkarmak için uğraştığını belirten Özen şöyle konuştu; "Yaşananlardan sonra karakolda ifademin alındığı sırada yakından tanıdığım bir abim polislerden bazı ifadeler duyuyor. "Bu buraya kroki falan çizmeye gelmiş" deniliyor. Kroki ifadesini duyduğumuz anda ben orada hak arayamayacağımı anladım ve bir an önce oradan gitmek istedim. Darp raporumu aldım, ifademi vermeye başladım. Söylediğim ifadeleri istediğim gibi yazmadı. Zeytinburnu Şehit Bülent Üstün Karakolu'nda olan hiç bir şeyi yazmadı. Davamın arkasındayım, karakollarda devletin aleyhine Müslümanları kışkırtacak her türlü hareketin engellenmesini talep ediyoruz. Bırakın bizim Müslümanların istediğimiz gibi kıyafetlerimizi giyebilmemiz, sarıklı bir Hindu bile gelse ve açılmak istenirse onun dahi hukukuna uygun bir şekilde açılmasını talep ediyoruz. Dini inancından dolayı kapanan ya da giyinen insanların haklarının aranmasını istiyoruz."

(Serdal Altıntepe /İHA)

Kaynak:IHA