İstanbul'da şiddetli deprem! - VİDEO İZLE

İstanbul'da şiddetli deprem! - VİDEO İZLE
İstanbul ve çevre illerde de hissedilen depremin, Ege Denizi merkezli ve 6.2 büyüklüğünde olduğu açıklandı.

AFAD konuyla ilgili açıklama yaptı.

AFAD, depremin merkez üssünün Ege Denizi ve büyüklüğünün 6.2 olduğunu duyurdu. Depremin Kandilli Rasathanesi Çanakkale'nin 8-10 kilometre açıklarında gerçekleştiğini belirtti.

DEPREM BİR ÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Şiddetli deprem Tekirdağ, İzmir, Kütahya, Edirne, Eskişehir, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul'da hissedildi.

İSTANBUL

Deprem nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı. Depremi hissettiklerini belirten vatandaşlar, “Otururken sallandık. Ama korkulacak kadar şiddetli değildi” dedi.

BURSA

Merkez üssü Ege Denizi olan 6,2 büyüklüğündeki deprem Bursa’da da hissedildi. Çanakkale başta olmak üzere İstanbul, İzmir ve Bursa’da da şiddetli şekilde hissedilen deprem halk arasında büyük paniğe yol açarken, büyük iş hanları da deprem sırasında boşaltıldı. Depreme dayanıklı olan metro hatlarında sarsıntı hissedilmezken, deprem sebebiyle şebeke hatları da meşgul olduğu için 15 dakika telefon görüşmesi yapılamadı. Telefonların çekmeye başlaması ile birlikte vatandaşlar yakınlarını aradı. Özellikle büyük iş hanlarının üst katlarında deprem yoğun şekilde hissedilirken, yolda yürüyen vatandaşlar ise depremi fazla hissetmediklerini söyledi.

TEKİRDAĞ

Çanakkale'nin 80 -100 km açığında gerçekleşen deprem Tekirdağ’da hissedildi. Deprem anı ve sonrası İHA kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Deprem gazetecilerin 4. katta bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü’nde bir basın açıklaması için olduğu esnada meydana geldi. Deprem esnasında polislerin hızla binadan çıkmaları saniye saniye kaydedildi. Deprem esnasında binayı terk eden polisler bahçede toplandı.

Depreme emniyet binasında yakalandığını ifade eden bir vatandaş, “Masalar sallanıyordu. Ben önce arkadaşım sallıyor sandım. Sonra deprem olduğunu anladım. Hızla dışarı çıktım.” dedi.

Saros Körfezi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Şarköy ilçesinde vatandaşları sokağa döktü. Bir çok vatandaş şiddetli yer sarsıntısı nedeniyle ev ve işyerlerinden kendilerini sokağa attı.

Şarköy Sanayi Kooperatifi çalışanı Hülya Beyaz, “İşyerimiz 3.katta, tüm eşyalar, dolaplar sallanmaya başladı. Yaklaşık 15 saniye süren depremle birlikte kendimizi hemen dışarı attık, çok korktuk” dedi.
Öğrenci velileri de çocukları için endişe ederek okul kapılarına koştular.

İZMİR

Ege Denizi’nin Saros Körfezi açıklarında meydana gelen deprem, İzmir'de şiddetli şekilde hissedildi. İzmirli vatandaşlar, deprem anında telaşla evlerinden dışarı çıktı. AFAD, depremin 6.2 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

BALIKESİR

Balıkesir'de hafif şiddetli deprem meydana geldi. Depremle ilgili şu ana kadar bir kayıp yaşanmadığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, saat 16.18 sıralarında merkez üssü henüz bilinmeyen deprem Balıkesir merkez ve çevresinde hissedildi. Özellikle binalarda hissedilen sarsıntı yaklaşık 30 saniye sürdü. Depremin İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesindeki il ve ilçelerinde de hissedildiği kaydedildi.

EDİRNE

Ege Denizi'nde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Edirne'nin Keşan ve Enez ilçelerinde şiddetli bir şekilde hissedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden yapılan açıklamaya göre, Ege Denizi açıklarında 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Edirne'nin Keşan ve Enez ilçeleri de depremi en şiddetli hisseden yerler oldu. Enez Kaymakamı Fatih Baysal, yaptığı açıklamada, depremi hissettiklerini, ancak herhangi bir can veya mal kaybının meydana gelmediği söyledi. Baysal, bölgede çalışmaların sürdüğünü ve depremden zarar gören yer olup olmadığı konusunda araştırmalarının olduğunu söyledi.

KOCAELİ

Ege Denizi Saros Körfezi açıklarındaki 6.2 büyüklüğündeki deprem Kocaeli'de de hafif bir şekilde hissedildi. Saat 16.18 sıralarında Ege Denizi Saros Körfezi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğünde deprem Kocaeli'de de hissedildi. Özellikle Karamürsel, Gölcük, Başiskele ve İzmit merkezinde hissedilen depremde herhangi bir kaybın olmadığı öğrenildi.