İstanbul'da tüm iç hat uçak seferleri iptal

İstanbul'da tüm iç hat uçak seferleri iptal
Atatürk Havalimanı'nda yoğun sis nedeniyle iç hat seferlerinin tümü iptal edildi. İstanbul Boğazı'nda da sisin tekrar etkili olmasıyla çok sayıda sefer kaldırıldı.

Türk Hava Yolları (THY), iptal edilen seferlerde yolculuk yapacak yolculara bilgi verildiğini ve yolcuların, seferlerle ilgili bilgi alarak yola çıkmalarının önem arzettiğini bildirdi.

THY Basın Müşavirliği, İstanbul'da bugün yaşanan meteorolojik koşullar nedeniyle etkilenen seferlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Atatürk Havalimanı'nda yoğun sis nedeniyle bu sabah 03.50-09.50 saatleri arasında görüş mesafesinin 200 metreye dek düşmesinin birçok seferde gecikmeye neden olduğu belirtilen açıklamada, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da benzer koşullar olması nedeniyle Atatürk Havalimanı'na iniş yapacak 43 uçağın Ankara, Antalya, İzmir, Adana ve Samsun'a yönlendirildiği ifade edildi.

Açıklamada, alanın yaklaşık 6 saat kapalı kalması nedeniyle seferlerde aksama ve kimi seferlerde iptaller olduğu vurgulanarak, hava koşullarının meydana getirdiği aksaklıktan daha az yolcunun etkilenmesi için kimi seferlerin iptal edildiği bildirildi.

Akşam saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yeniden sis nedeniyle kapanması üzerine 6 uçağın Atatürk Havalimanı'na yönlendirildiğine yer verilen açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün, Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında benzer koşulların yarın da geçerli olacağını açıklaması nedeniyle, bugün saat 19.00'dan sonra Atatürk Havalimanı'ndan yapılması planlanan iç hat uçuşlarının tümünün iptal edildiği duyuruldu.

Açıklamada, iptal edilen seferlerde yolculuk yapacak yolculara bilgi verilmekte olduğu belirtilerek, ayrıca iptal edilen seferlere ilişkin bilgilerin ''www.thy.com'' internet adresinde yayınlandığı bildirildi.

Yolcuların, seferlerle ilgili bilgi alarak yola çıkmalarının önem arzettiği vurgulanan açıklamada, gelişmeler konusunda bilgilendirmenin süreceği kaydedildi.


DENİZ ULAŞIMINA SİS ENGELİ

İstanbul Boğazı'nda sisin tekrar etkili olmasıyla çok sayıda sefer iptal edildi.

İDO'dan alınan bilgiye göre iptal edilen seferler şöyle:

ŞEHİR HATLARI

-Karaköy - Haydarpaşa - Kadıköy Hattı

-Kadıköy - Eminönü Hattı

-Eminönü - Üsküdar Hattı

-Beşiktaş - Kadıköy Hattı

-Kadıköy - Kabataş Hattı

-Haliç Hattı

-Boğaz ve Çengelköy - Eminönü Hattı

-İstinye - Emirgan - Kanlıca - A.His. - Kandilli - Bebek - Arnavutköy - Çengelköyköy Hattı

-Sirkeci - Harem Araba Vapuru Hattı

-Anadolu K. - Rumeli K. - Sarıyer Hattı

-Küçüksu - Beşiktaş Hattı

DENİZ OTOBÜSLERİ

-Bostancı - Kabataş Hattı

-Kabataş Adalar Bostancı Hattı