“İstanbul’un Fethi” Temalı Şiir Okuma Yarışmasında Türkiye İkincisi Rize'den

“İstanbul’un Fethi” Temalı Şiir Okuma Yarışmasında Türkiye İkincisi Rize'den
Çayeli Fen Lisesi öğrencisi Melike Genç, “İstanbul’un Fethi” Temalı Şiir Okuma Yarışmasında Türkiye İkincisi Oldu

Dünya tarihinin akışını değiştiren, çağ kapatıp çağ açan İstanbul'un fethinin 567. yıl dönümü dün çeşitli törenlerle, dualarla ve coşkuyla kutlandı.

Okçular Vakfı da Fetih Kupası aktivitesini icra etti. Türkiye genelinde yapılan "İstanbul'un Fethi" temalı şiir okuma yarışmasında Çayeli Fen Lisesi öğrencisi Melike Genç, Türkiye İkincisi oldu.

Melike Genç’in Türkiye ikinciliğini elde etmesinin ardından Çayeli Kaymakamlığı da genç öğrenciyi tebrik etti. Kaymakamlığın sosyal medya hesaplarından paylaşılan tebrik mesajında, “Okçular Vakfı ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle lise öğrencileri arasında düzenlenen Türkiye Geneli Online İstanbul’un Fethi Temalı Şiir Okuma Yarışması’nda ikinci olup ilçemizin adını tüm Türkiye’ye duyuran, bize bu gurur ve sevinci yaşatan Çayeli Fen Lisesi öğrencimiz Melike Genç başta olmak üzere onu yetiştiren ailesini, okul yönetimini ve öğretmenlerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.” ifadelerine yer verildi.

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü de tebrik mesajı yayımladığı sosyal medya hesaplarından Melike Genç’in okuduğu şiiri paylaşarak, mesajda “Okçular Vakfı ve İstanbul MEM iş birliğiyle düzenlenen lise öğrencilerine yönelik İstanbul’un Fethi Temalı Şiir Okuma Yarışmasında Çayeli Fen Lisesi öğrencimiz Melike Genç Türkiye ikincisi olmuştur. Öğrencimizi, yetiştiren öğretmenlerini ve ailesini tebrik ederiz” denildi.

“istanbul’un-fethi”-temali-siir-okuma-yarismasinda-turkiye-ikincisi-rizeden.jpg