İstasyon Caddesi Boyut Kazanıyor

İstasyon Caddesi Boyut Kazanıyor
Kırklareli Belediyesi İstasyon Caddesi'nde yeni bir çalışmaya imza atıyor.

Kırklareli Belediyesi İstasyon Caddesi'nde yeni bir çalışmaya imza atıyor.

Kültür ve sanatın tüm renklerinin hissedildiği Kırklareli sokaklarında bu kez farklı bir çalışma başlatıldı.

İstasyon Caddesi girişi ve çıkışına iki adet yapılacak olan 3 boyut yer resim çalışmasının ilk çalışmasının sonuna gelindi.

Yaptığı 3 boyutlu yer resimleriyle küçük büyük herkesin beğenisini kazanan ve Türkiye'nin ilk 3 boyutlu yer ressamlığı yapan kadını Ressam Eylem Çalışkan, çalışmalarını Kırklareli sokaklarına taşıdı.

İstasyon Caddesi girişinde başladığı "Uçurum" resim çalışması caddeden geçenler tarafından da ilgi gören Çalışkan, İstasyon Caddesi'ne iki adet 3 boyutlu resim yapacağını söyledi.

Daha önce Tekirdağ, Lüleburgaz, Çorlu, Malkara, Pınarhisar, Süleymanpaşa'da çalışmalar yaptığını söyleyen ressam Çalışkan, "3 boyutlu yer resimleri genellikle yurt dışında daha yaygın ve daha çok biliniyor. Ülkemizde de yavaş yavaş bu sanat yaygınlaşıyor. Bende ülkemizde bu sanatı yapan ilk bayanım. Kırklareli'nde de iki çalışma yapacağım. Vatandaşların şimdiden gösterdiği ilgi beni çok mutlu etti. Burada sanatımı sergilemem yardımcı olan Kırklareli Belediyesine ve Kırklareli Belediye Başkanımız Mehmet Siyam Kesimoğlu'na çok teşekkür ederim" dedi.

"SANATIN FARKLI DALLARINI HALKIMIZ İLE BULUŞTURUYORUZ"

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'da sanatın farklı dallarını Kırklareli halkı ile buluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Kesimoğlu, "Vatandaşlarımızı sanatın her dalı ile buluşturma gayreti içerisindeyiz. İstasyon caddesine yaptırmış olduğumuz çalışmalarda bunların arasında yer alıyor. Ülkemizde de yeni yeni yaygınlaşan 3 boyutlu yer resmi çalışmasını Kırklarelimize taşıdık. Ressam Eylem Çalışkan'ın yaptığı 3 boyutlu yer resimleri değişik ve insanlara ilginç gelen bir uygulama. İstasyon Caddesi girişine ve çıkışına birer çalışma yaptırıyoruz. İlk çalışmanın sonuna gelindi. Diğer çalışmamızı da hemen ardından başlayacağız. Kısa sürede çalışmaları tamamlayıp halkımızın beğenisini sunacağız" diye konuştu.

İstasyon Caddesi Boyut Kazanıyor

İstasyon Caddesi Boyut Kazanıyor

Kaynak:IHA