İşte Beşiktaş'ın ilk transferi

İşte Beşiktaş'ın ilk transferi
Siyah-Beyazlılar, hangi oyuncuyla söz kesti?

Bu sezon gol yollarında sıkıntı çeken Beşiktaş, ilk transferini Gençlerbirliği'nden Yasin Öztekin'i alarak yaptı. Gençlerbirliği'nin başarılı oyuncusu Yasin Öztekin'in Beşiktaş'la her konuda anlaştığı öğrenildi.

Gençlerbirliği ile olan sözleşmesi 31 Mayıs'ta sonra erecek olan Yasin Öztekin'in menajeriyle prensipte anlaşan Beşiktaş, bu sezonun ilk transferini yaptı.

Firket Orman'ın başkanlık koltuğuna oturmasının ardından teknik direktör Carlos Carvalhal ile yollarını ayıran ve teknik direktörlük görevine Tayfur Havutçu'yu getiren Beşiktaş'ta transfer çalışmaları hız kazandı. Siyah-beyazlı yönetim, Gençlerbirliği'nin başarılı orta saha oyuncusu Yasin Öztekin'i transfer edebilmek için düğmeye bastı. Beşiktaş, Başkent temsilcisinin başkanı İlhan Cavcav ile bir görüşme gerçekleştirdiği iddia edildi. Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Atalay'ın yakından ilgilendiği Yasin Öztekin transfer ile ilgili 25 yaşındaki oyuncunun menajeri Ceylan Çalışkan'dan açıklama geldi.

Açıklamada, Yasin Öztekin'le şu ana kadar hiçbir kulübün görüşme gerçekleştirmediğini kaydeden Çalışkan, "Yasin Öztekin'in cumartesi günü çok kritik bir maçı var. Şu ana kadar kimseyle bir transfer görüşmesi yapmadık ve lig şekillenmeden de yapmayacağız" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın transfer için Yasin Öztekin ve menajeri ile her konuda anlaşmaya vardığı ve kısa bir süre içerisinde resmi bilgilerin verileceği iddia ediliyor.

Borussia Dortmund altyapısında futbol hayatına başlayan 25 yaşındaki futbolcu bu sezonun başında Gençlerbirliği tarafından bedelsiz olarak transfer edildi. Ofansif olarak hem sol hem de sağ kanatta forma giyen Yasin Öztekin bu sezon Gençlerbirliği forması altında Süper Lig'de 32 maça çıkarken 6 kez gol sevinci yaşadı 6 kez de asist yapma başarısını gösterdi.

Alemannia Scharnhorst'da futbola başlayan Yasin Öztekin, 1996'da ise Almanya'nın en önemli takımlarından Borussia Dormund'da transfer oldu. Dordmund'da geçirdiği başarılı sezonun ardından 2008-09 sezonunda ikinci sezonda gösterdiği başarılı performans ile teknik direktör Jürgen Klopp'un dikkatini çekti ve A takıma yükseldi. 28 Ocak 2009'da Werder Bremen'e 2-1 yenilerek elendikleri kupa maçında 84. dakikada oyuna girerek ilk kez bir resmi maçta takımının formasını giydi. 3 gün sonra ise Bayer Leverkusen karşısında 70. dakikada Nuri Şahin'in yerine oyuna girerek ilk ve tek Bundesliga maçına çıktı. Sonraki sezonlarda ise zaman zaman A takımla çalışsa da maçlara çıkamadı.

Zaman zaman hazırlık maçlarında forma giyen Öztekin, Dortmund'un Real Madrid'e 5-0 yenildiği hazırlık maçında da forma giydi. 5 Ocak 2011'de Gençlerbirliği ile 1,5 senelik sözleşme imzalayarak Türkiye'ye geldi. Gençlerbirliği'ne gelmesinde Bundesliga kökenli Alman teknik direktör Ralf Zumdick'in etkisi oldu. 12 Ocak'ta Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk resmi maçına çıkan Öztekin, Gençlerbirliği'nin 2-1 kazandığı maçta takımının ikinci golünü kaydetti.