İşte Çaykur Mevsimlik İşçi Başvurularının Ertelenme Nedeni

İşte Çaykur Mevsimlik İşçi Başvurularının Ertelenme Nedeni
ÇAYKUR'a İŞKUR aracılığıyla alınacak 1500 mevsimlik işçi başvuruları ertelendi. Ertelemeye neden olarak başvuru şartlarının revize edilerek yeniden hazırlanacağı öğrenildi.

Çaykur’un Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerinde bulunan yaş çay fabrikalarına bağlı olarak alımını gerçekleştireceği 1500 tahmil tahliye mevsimlik işçi başvuruları yeni duyurunun yapılacağı zamana kadar ertelendi. Bu duyurunun en geç önümüzdeki hafta sonuna kadar yapılması bekleniyor.

Başvuruların ertelenme nedeni ise başvuru şartlarının revize edilerek, başvuruların ülke geneli yerine bölgesel bazda yapılmasına imkan sağlayacak şekilde düzenlemelerin yapılması ile başvuruda bulunacaklarda aranacak olan ilkokul mezunu şartı yerine lise ve üzeri okul mezunlarının da başvuruda bulunmasına imkan sağlayacak en az ilkokul mezunu şartı değişikliği düzenlemesinin yapılması olduğu öğrenildi.

Öte yandan bu sabahın erken saatlerinde İŞKUR önünde başvuru için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar başvuruların ertelenmesi nedeniyle müracaat yapamadan kurumdan ayrıldı.

ÇAYKUR'dan geçen hafta yapılan açıklamada, ÇAYKUR'a bağlı Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun'da bulunan yaş çay fabrikalarında, geçici ve daimi işçilerin bir bölümünün emeklilik, ölüm ve diğer nedenlerle ayrılmalarından dolayı önemli sayıda işçi açığı ortaya çıktığı belirtilmişti.

Personel ihtiyacını gidermek ve hizmetlerin etkin şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla bin 500 mevsimlik işçinin İŞKUR aracılığıyla işe alınacağı açıklanmıştı.

iskur-basvurulari-(1).jpgiskur-basvurulari-(2).jpgiskur-basvurulari-(3).jpgiskur-basvurulari-(4).jpg

iskur-basvurulari-(5).jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Çaykur'un 1500 Mevsimlik İşçi Alım Başvuruları Ertelendi