İşte dev derbinin hakemi

İşte dev derbinin hakemi
Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 7 Aralık Çarşamba günü Türk Telekom Arena'da yapılacak dev derbiyi, kamuoyunun da tahim ettiği isim yönetecek.

Spor Toto Süper Lig'de 14. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 7 Aralık Çarşamba günü oynanacak derbi karşılaşmasını Fırat Aydınus yönetecek.

Derbide ilginç tesadüf

Derbinin hakemi olan Fırat Aydınus, Galatasaray'ın yeni stadı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde düdük çalmıştı.

Fırat Aydınus, Galatasaray'ın yeni stadı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde düdük çalmıştı. Fırat Aydınus Galatasaray'ın yeni stadında ilk derbi maçını yöneten hakem olarak tarihe geçmişti.

Fenerbahçe'nin 2-1 kazandığı maçta görev alan Aydınus maçın bitiş düdüğünden sonra Galatasaray takımından Milan Baros'a kırmızı kart göstermişti.

Fırat Aydınus aynı zamanda stadın açılış maçında da görev almıştı. Fırat Aydınus, Galatasaray ile Hollanda'nın Ajax takımları arasında oynanan açılış maçında görev almış karşılaşmada 0-0 berabere sona ermişti.

5 KEZ G.SARAY-F.BAHÇE DERBİSİ YÖNETTİ

2003-04 sezonundan beri Süper Lig'de maç yöneten Fırat Aydınus geride kalan sezonlarda 16 kez İstanbul takımları arasında oynanan derbi maçları yönetti. Fırat Aydınus kariyerinde 5 kez Galatasaray-Fenerbahçe, 7 kez Beşiktaş-Fenerbahçe, 4 kez Galatasaray-Beşiktaş maçlarını yönetti. Fırat Aydınus'un yönettiği 5 Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde Galatasaray 1 kez, Fenerbahçe 2 kez kazanırken 2 maç berabere bitti. Galatasaray Süper Lig'de Fenerbahçe'ye karşı son galibiyetini Fırat Aydınus yönetiminde 2007-08 sezonunda sahasında Nonda'nın attığı golle 1-0 yendiği maçta almıştı. Fırat Aydınus derbilerde 12 kez kırmızı kartına başvururken, 5 kez penaltı kararı verdi. Fırat Aydınus özellikle 2008-09 sezonunda Ali Sami Yen stadında 0-0 biten derbiye 4 kırmızı kart göstererek damga vurmuştu.

EN ÇOK PENALTI VEREN HAKEM

Fırat Aydınus bu sezon Süper Lig'de 7 maçta görev yaptı. Süper Lig'de 1.hafta oynanan Bursaspor - Kayserispor 3-0, 3.haftada oynanan Samsunspor – Trabzonspor 1-1, 4. haftada oynanan Beşiktaş – M.P.Anyalyaspor 1-0,  5. haftada oynanan Ankaragücü – Galatasaray 0-3, 8. haftada oynanan Beşiktaş – Fenerbahçe 2-2, 10. haftada oynanan Galatasaray – Mersin İdman Yurdu 0-0 ve 12.haftada oynanan Trabzonspor-Beşiktaş 0-1 maçlarında görev yaptı. Fırat Aydınus bu maçlarda toplamda 32 sarı kart verirken, 3 kez kırmızı kartına başvurdu 4 kez penaltı kararı verdi. Fırat Aydınus bu sezon 2 derbi maçta ( Beşiktaş-Fenerbahçe ve Trabzonspor-Beşiktaş) maçlarında görev aldı. Fırat Aydınus bu sezon verdiği 4 penaltı ile ligin en çok penaltı kararı veren hakemi konumunda bulunuyor.

BU SEZON FIRAT AYDINUS...

Fırat Aydınus bu sezon Süper Lig'de Galatasaray'ın 2 maçında Fenerbahçe'nin ise 1 maçında görev aldı. Galatasaray'ın deplasmanda 3-0 kazandığı Ankaragücü maçını ve 0-0 berabere kaldığı Mersin İdman Yurdu maçlarında görev alan Fırat Aydınus bu karşılaşmalarda Galatasaray lehine ve aleyhine 1'er penaltı kararı verdi. Aydınus ayrıca Fenerbahçe'nin deplasmanda Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldığı maçta görev almıştı.

GEÇEN SEZONUN EN ÇOK MAÇ YÖNETEN HAKEMİ

Fırat Aydınus geçen sezon Süper Lig'de 22 maçta görev almış ve ligin en çok maç yöneten hakemi olmuştu. Geçen sezon 22 karşılaşmada toplam 94 sarı kart ( ev sahibi 46 sarı, deplasman 48 sarı kart) gösteren Aydınus ev sahibi takımlarına 2 kez, deplasman takımlarına 3 kez toplamda 5 kez kırmızı kart gösterdi. Fırat Aydınus deplasman takımları lehine 1 kez, ev sahibi takımları lehine 1 kez olmak üzere toplamda 2 kez penaltı kararı vermişti.

Bu arada, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Trabzonspor'un 7 Aralık Çarşamba günü deplasmanda Fransa'nın Lille takımıyla yapacağı karşılaşma için bordo-mavili ekibin, 14. haftada Gençlerbirliği ile oynayacağı karşılaşma 14 Aralık Çarşamba gününe ertelenmişti.

Süper Lig'de 14. haftanın maçlarında görev yapacak hakemler şunlar:

7 Aralık Çarşamba:

18.00 Eskişehirspor-Medical Park Antalyaspor: Serkan Çınar

18.00 Kardemir Karabükspor-Gaziantepspor: Süleyman Abay

19.30 Galatasaray-Fenerbahçe: Fırat Aydınus

8 Aralık Perşembe:

18.00 Samsunspor-Kayserispor: Suat Arslanboğa

18.00 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Mersin İdmanyurdu: Abdullah Yılmaz

18.00 Ankaragücü-Bursaspor: Barış Şimşek

20.30 Orduspor-Sivasspor: Özgür Yankaya

20.30 Manisaspor-Beşiktaş: Bülent Yıldırım