İşte En Uzun Burunlu Adam

İşte En Uzun Burunlu Adam
Artvinli Mehmet Özyürek, İtalyan 'Canale 5' televizyonun programına katıldı.

Rize'den yayın yapan Çay TV'nin 1998 ve 2000 yıllarında düzenlediği "Uluslararası Uzun Burun Şampiyonası"nda üst üste birinci olan ve 8,8 santimetrelik burnuyla Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Artvinli Mehmet Özyürek, İtalyan Canale 5 televizyonda rekortmenlerin katımıyla düzenlenen program için İtalya'ya gitti.

15-21 Mart tarihleri arasında bu ülkede kalan Özyürek, Canale 5 televizyonunda Guinness Rekorlar Kitabı'na giren yaklaşık 200 rekortmenin konuk edildiği programa katıldı. Programın ardından memleketi Artvin'e dönen Özyürek, A.A muhabirine, programda yaşadığı ilginç anları anlattı.

Özyürek, sunucu ve yönetmen bayanın, programda metreyle burnunu ölçtüğünü belirterek, şunları anlattı: "Daha sonra bana 'öpüşürken sorun yaşıyor musun?' diye sordu. Ben de 'gönüllü iseniz ve sizce bir sakıncası yoksa, ben buradayım. Hemen deneyebiliriz' dedim. Bu cevabım karşısında oldukça şaşıran sunucu buna karşın, 'iyi öpüştüğünüzden eminim' dedi."

Özyürek, programdaki diğer rekortmenlerin yanı sıra özellikle kadıların kendisiyle bol bol fotoğraf çektirdiğini de söyledi.

Programda Türk bayrağı açtığını da belirten Özyürek, katılımı nedeniyle kendisine belge ile bir madalya verildiğini de sözlerine ekledi.