İşte Milli Takımın Yeni Teknik Direktörü

İşte Milli Takımın Yeni Teknik Direktörü
Yabancı teknik direktör arayışlarını sürdüren Milli Takım dünyaca ünlü çalıştırıcıyla anlaştı.

Yabancı teknik direktör arayışlarını sürdüren Milli Takım dünyaca ünlü çalıştırıcıyla anlaştı.

Belçika'da bulunan Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Lütfü Arıboğan'ın Hiddink ile tüm detayları görüştüğü ve anlaşmaya varıldığı öğrenildi.

Federasyon'un 19 Şubat Cuma günü imza töreni yapmak istediği ancak Haziran 2010'a kadar Rusya ile sözleşmesi devam eden Hollandalı çalıştırıcının görevinden resmen ayrılmaması sebebiyle tören yapılmasını istemediğini söyledi.

Hollandalı teknik adam ile Amsterdam'da randevulaşan Özgener ve Arıboğan burada son detayları konuştular. Görüşmelerin olumlu geçtiği ve tecrübeli teknik adam ile 2 yılı opsiyonlu 4 yıllığına anlaşıldığı öğrenildi. Federasyonun Guus Hiddink ismini yarın resmen açıklaması bekleniyor.

Bu arada milli takımın Honduras ile 3 mart'ta İstanbul'da oynayacağı karşılaşmaya takımı Oğuz Çetin çıkaracak. Oğuz Çetin'in yanı sıra Hiddink'in diğer yardımcısının Hollandalı olacağı belirtildi. Ay-yıldızlıların kaleci antrenörlüğünü ise Engin İpekoğlu yapacak.

Hiddink, milli takım teknik direktörlük kariyerine 1994 yılında başlamıştı. 4 yıl Hollanda milli takımının başından yer alan Hiddink, ardından 2000-2002 arası Güney Kore, 2005-2006'da Avustralya ve son olarak da 2006 yılından bu yana Rusya milli takımı'nı çalıştırıyordu.