İşte MÜSİAD’ın yeni başkanı

İşte MÜSİAD’ın yeni başkanı
MÜSİAD'ın 28 Nisan cumartesi günü yapılacak genel kurulunda görev süresi tamamlanan Ömer Cihat Vardan'ın yerine genel başkanlığa Nail Olpak getirilecek.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), bu hafta sonu Başbakan Erdoğan’ın da katılacağı genel kurulla yeni başkanını belirleyecek.                

Tüzüğünde yer alan “iki dönem seçilme” şartını uygulamayı sürdüren MÜSİAD, 28 Nisan Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi'nde Genel Kurulu’nu yapacak. Ömer Cihat Vardan, ikinci dönem Genel Başkanlık görevini tamamlayacak ve görevi yeni yönetime bırakacak.

Vardan’ın görevi teslim edeceği isim de belli oldu. İstanbul Ticaret Odası (ÖTO) Meclis Üyesi de olan Nail Olpak seçimlere tek aday olarak katılacak. Olpak’ın adaylığı uzun bir süreç sonunda belirlendi.

Önce Anadolu’daki şubelerle görüşüldü. Ardından meslek komisyonlarında kimin olması gerektiği görüşüldü. Alınan bilgilere göre, Yönetim Kurulunda muhtemel isimler üzerinde görüş alışverişi yapıldı ve ittifakla Nail Olpak üzerinde karar kılındı.

NAİL OLPAK KİMDİR?

MÜSİAD’da teşkilatlanma, Genç MÜSİAD, Bilim ve Teknoloji’den sorumlu başkan yardımcılığı görevlerini yürüten Olpak, 1961 yılında Burdur’da doğdu.

Çalışma hayatına 1983 yılında Umar A.Ş.’de makine mühendisi olarak başlayan Nail Olpak, daha sonra Beko Dikiş Makinaları üretiminde Fabrika Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 1989’da Cankurtaran Holding şirketlerinden Esem Elektrik Sayaçları A.Ş.’de Proje Müdürü olarak işe başlayan Olpak, aynı grupta 17 yıl boyunca görev yaptı.

Cankurtaran Holding Başkan Yardımcısı ve CEO olarak görev yaparken 2005 yılında kendi isteğiyle gruptan ayrılan Olpak, iki arkadaşıyla birlikte NORA Elektrik Malzemeleri şirketini kurdu. Olpak halen şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütüyor.

Olpak aynı zamanda Mimarlar Mühendisler Grubu, Huzur Hastanesi Vakfı ve Kandilli Kulübü Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürütüyor.