İşte Rize’nin İstediği Belediye Başkanı

İşte Rize’nin İstediği Belediye Başkanı
Rize’de halkımızın istediği belediye başkanının özellikleri şöyle:

Seçimler yaklaştıkça Rize Belediye Başkanlığı için Ak Parti kulislerinde birçok isim dolaşmaya başladı. Bizde seçimlerde Başbakan Erdoğan’ın evi olması dolayısıyla Ak Parti’nin seçimlerde bir adım önde bulunduğundan Ak Parti’den “Rize Belediye Başkanı kim olmalı?” ve “Nasıl bir belediye başkanı istersiniz?” sorusunu Rize’de vatandaşlara sorduk. Vatandaşların genel çoğunluğu bu isimlerin içerisinde belediye başkan adayı olabilecek isimler olduğu gibi iş olsun diye siyasi tecrübesi olmayan, bilgi birikimi, eğitimi zayıf olan, vatandaş tarafından tanınmayan kişilerin isimlerinin de yer aldığını ifade ederek, “Uzaktan, Rize dışından isimlerini Rize Belediye Başkan Adaylığı için konuşturanlar olduğu gibi, Rize’de oturmayıp sadece seçim zamanı Rize’ye gelip adaylık için hava koklayıp havasını alanlar da adaylık için nabız yoklamakta. Ayrıca kendini çok iyi idareci ve yönetici zannedip şansını belediye başkan adaylığı için zorlayan, kendilerine zor ulaşılabilecek, dünyası sadece makam odası olan bürokratlar da adaylık için nabız yokluyor. Ancak unuttukları bir şey var o da bütün herkes adaylık noktasında  sivil toplum örgütlerinin, vatandaşın kamuoyunun değerlendirmesine çıkacaktır. İşte o gün söz yeniden bizde olacaktır.” dedi.

Bir taraftan vatandaşlarla görüşmelerimizi sürdürürken diğer taraftan Rize Belediye Başkanlığı için aday gösterileceği konuşulan Bakan Hayati Yazıcı, Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Rize Eski Milletvekili Abdülkadir Kart’a yakın isimlerden söz konusu seçimlerde adaylıklarıyla ilgili düşüncelerini araştırdık. Bahsi geçen isimlerin Rize Belediye Başkanlığı adaylığı hakkında kesinlikle böyle bir durum olmadığını, böyle isteklerinin ve düşüncelerinin bulunmadığını ve kendi işlerinin çok yoğun olduğundan belediye başkanlığını düşünmediklerini  ifade ettikleri öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın  yerel seçimlere verdiği önemde halkın tasvip edeceği kişileri aday göstereceğinin üzerini çizerek halkın benimsemediği kişiler aday gösterilmeyecek söyleminden sonra milletvekilleri de bu seçimlerin çok önemli olduğunu halkın benimsediği, kamuoyunda tasvip edilen, teşkilatın öne çıkaracağı isimlerin belediye başkan adayı olacağı ifadesinde bulunmakta.

Bu kapsamda söz milletindir hesabı üzerine Rize'de vatandaşlara “Rize Belediye Başkanı nasıl bir belediye başkanı olmalı?” diye sorduk. Rize’de halkımızın istediği belediye başkanının özellikleri şöyle:

1- Ağırlıkla Rize’de duran halkla, iş dünyasıyla, sivil toplum örgütleriyle diyalog içerisinde olan

2- Vizyon sahibi

3- Eğitimli

4- Vatandaşın rahatlıkla ulaşabileceği

5- Rize’yi yönetirken tüm sivil örgütlerle, kamu yöneticileriyle uyumlu çalışan

6- Her kesimle yakın diyalog içerisinde olabilecek, hangi kesimden olursa olsun ortaya konan projelere rant getirisi açısından değil Rize şehrinin ve halkının gelişimi açısından bakan

7- Rize’de yaşayan insanların tüm kesimlerine kaliteli yaşam sağlayabilecek bilgi donanımına sahip kararlı

8- Yöneticiliği ile tarafsız ve adaletli insan sevgisiyle dolu dürüst

9- Kararlı ve iş bitirici

10- Uzaktan yönetilen hiç kimsenin adamı değil tüm Rizeli’nin adamı

11- Her zaman Rize’nin ve Rizelinin menfaatlerini ön planda tutacak

12- Her zaman Rize’de yaşayan birinin belediye başkanı olması.

Aynı görüşmelerde vatandaşa “Sizce Rize Belediye Başkanı kim olmalı” şeklindeki soruya ise vatandaşların büyük çoğunluğu Yılmaz Katmer, Rahmi Metin ve Yunus Köroğlu isimlerini telaffuz ederek cevap verirken Bakan Hayati Yazıcı’nın da bakan olması vesilesiyle Ankara’dan tuttuğunu koparabileceğinden Rize’ye faydalı olacağı görüşünde birleşmesine rağmen son kararın yine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceği de aşikar olan bir durum.