İşte Trabzon'a yapılacak "uzay üssü!"

İşte Trabzon'a yapılacak "uzay üssü!"
TOKİ, Trabzonspor’a uzay üssü gibi stat yapıyor. 40 bin kişilik stadyum, Avrupa’nın da en moderni olacak

Trabzonspor’un 40 bin kişilik stadının da yer aldığı Akyazı Spor Kompleksi göz kamaştırıyor. Yakında temeli atılacak tesisler bittiğinde Trabzon’un çehresi değişecek

AVRUPA’NIN EN MODERN TESİSİ

Trabzon’un bir hayali gerçeğe dönüşmek üzere. Beşirli mevkisi ile Akçaabat’ın Yıldızlı beldesi arasındaki sahil kesiminde yer alan Akyazı beldesinde, denizin doldurulması suretiyle yapılacak olan Akyazı Spor Kompleksi için çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı ve TOKİ eski Başkanı Erdoğan Bayraktar, Trabzonspor’un 40 bin kişilik yeni stadının da yer aldığı Akyazı Spor Kompleksi Projesi’nin şehrin çehresini değiştireceğini söyledi. TOKİ’nin Türkiye’de birçok projeye imza attığını ve Akyazı Projesi’nin de sadece Trabzon’un değil bütün Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olduğunu söyleyen Bayraktar, “Bu proje Trabzon’un marka kent yapacak. Avrupa’nın en modern spor tesis olacak. Doğu Karadeniz’in en büyük farından otellere kadar çok sayıda tesis yer alacak” dedi.

40 BİN KİŞİLİK MUHTEŞEM STAT

Trabzonspor’un maçlarını oynayacağı 40 bin kişilik yeni stadyumunun da yer alacağı kompleks için Karadeniz’in 800 bin metrekarelik alanı doldurulacak. Stadyumun temeli önümüzdeki aylarda atılacak. Türkiye’nin en kapsamlı spor komplekslerinden biri olacak Akyazı Projesi için dolgu çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında; 40 bin kişilik stadın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası, 3 bin seyirci kapasiteli kapalı spor salonu, 1 adet doğal, 1 adet sentetik yüzeyli çim futbol sahası, 6 adet açık tenis kortu, 1 adet 3 bin seyircili centerkort (izleyici alanları bulunan tenis kortu), kamp eğitim merkezi binası ile çevresinde 3 adet doğal çim yüzeyli futbol sahası, 1 adet açık basketbol, voleybol, tenis sahası, otel ve fuar alanı ile sporla ilgili diğer sosyal donatı alanlarının yer alacağı spor kompleksi hizmete sunulacak.

TOKİ TESİS ŞAMPİYONU

Spor altyapısının güçlendirilmesi için önemli projelere imza atan TOKİ, görkemli stadyumları Türk futboluna kazandırıyor. Anadolu Kulüpleri, şehir merkezinde kalan, ekonomik ömrünü tamamlamış, gelişen spor dallarına uyum gösteremeyen, alt ve üstyapısı yetersiz spor tesislerini yıkarak yerine modern statlar yapması için TOKİ’ye başvuruyor. Trabzon, Eskişehir, Afyonkarahisar, Malatya, Hatay ve Sivas’ta projeler bir bir hayata geçiriliyor. Bu projelerin dışında Antalya, Mersin ve İzmir Karşıyaka spor kulüpleri de TOKİ’yle masaya oturmaya hazırlanıyor.