İşte Türkiye'nin En İyi Takımı

İşte Türkiye'nin En İyi Takımı
Uluslararası Futbol Tarih ve İstatistik Federasyonu 2012 yılının 'Dünyanın en iyi takımı' sıralamasını açıkladı.

Uluslararası Futbol Tarih ve İstatistik Federasyonu (IFFHS) 2012 yılının 'Dünyanın en iyi takımı' sıralamasında Fenerbahçe 25. oldu. Barcelona zirvedeki yerini korudu.

İFFHS, 'Dünyanın en iyi takımı' listesinde üç basamak yükselen Fenerbahçe 25. sırada yer aldı. İlk yüze giren Galatasaray ise dokuz basamak yükselerek 81. oldu. İlk yüze giren diğer Türk takımı Bursaspor ise 22 basamak birden atlayarak 97. sıraya yerleşti.

Eskişehir 16 sıra birden yükselerek 123 ve 2 sıra yükselerek Trabzonspor da 223. sırada yeraldı. 130 basamak gerileyen Beşiktaş ise 282. oldu.

DÜNYA'NIN EN İYİ TAKIMI BARCELONA OLDU

İspanya temsilcisi Barcelona ise zirvedeki yerini korurken, Chelsea ikinci, Boca Juniors ise üçüncü oldu.

'Dünyanın en iyi takımı' listesindeki ilk on sıralama ise söyle:

1. Barcelona (İspanya)

2. Chelsea (İngiltere)

3. Boca Juniors (Arjantin) 4. Atletico Madrid (İspanya 5. Corinthians (Brezilya)

6. Bayern Munih (Almanya)

7. Real Madrid (İspanya)

8. Juventus (İtalya)

9. Borussia Dortmund (Almanya)

10. Olympique Lyon (Fransa)

SIRALAMA NASIL YAPILIYOR?

Kısa adı IFFHS olan Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (International Federation of Football History & Statistics) 1984 yılında kurulmuştur ve merkezi Almanya'nın Bonn şehridir.

Organizasyon 1991 yılından beri yapılan profesyonel futbol maçları sonuçlarına dayanarak, kulüpler ve milli takımlar için sıralamalar yapmaktadır. Değerlendirmede kıtasal ve kıtalararası müsabakalar, ulusal lig maçları ve en önemli ulusal kupa maçlarında (son 16'ya kalınmadan önceki maçlar değerlendirilmez) alınan sonuçlar dikkate alınır.