İşte TÜSİAD'ın yeni başkanı

İşte TÜSİAD'ın yeni başkanı
Bugün TÜSİAD'da başkanlık seçimi vardı. Tek aday olan Muharrem Yılmaz TÜSİAD'ın yeni başkanı oldu.

TÜSİAD'ın yeni başkanı Muharrem Yılmaz oldu. Tek aday olan Yılmaz TÜSİAD başkanlığına seçildi.

Muharrem Yılmaz'dan önce TÜSİAD'ın eski başkanı Ümit Boyner'di. Boyner'den önce bu görevi Arzuhan Doğan Yalçındağ yürütmüştü.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD), 43. Olağan Genel Kurulu, bugün yapıldı. İki dönem başkanlık yapan Ümit Boyner bugün görevi yeni Başkan Muharrem Yılmaz'a devretti.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nde (TÜSİAD) başkanlık tartışmaları bu dönem erken başlamış ve belki de dernek tarihinde ilk kez yeni başkan adayı genel kuruldan uzun bir süre önce belli olmuştu.

TÜSİAD’ın ocak ayında yapılacak seçimli genel kurulunda yeni başkanın hali hazırda TÜSİAD Başkan Yardımcısı olan Sütaş’ın sahibi Muharrem Yılmaz’ın olacağı kesinleşti.

İki dönem üst üste TÜSİAD Başkanlığı yapan Ümit Boyner, son bir konuşma ile TÜSİAD başkanlığına veda etti.

Toplantıda konuşan TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Erkut Yücaoğlu, Türkiye'nin büyümesi hedeflenenden daha büyük olması gerektiğini söyledi. Yücaoğlu, "2013'te büyüme hızı yüzde 2-3 arasında olacak... Türkiye'nin büyümesi hedeflenenden daha yüksek olmalı. Türkiye, yüzde 6-7'lik büyümeyi rahatlıkla yakalayabilir" dedi.

ANADOLU İŞADAMLARIYLA SERMAYE AÇILIMI

TÜSİAD'ın yeni başkanı Sütaş'ın patronu Muharrem Yılmaz'ın yönetim kurulu adayları da dernekte yeni bir dönemin başlayacağına işaret ediyor.

Kendisi de Bursalı olan ve süt-süt ürünleriyle 1.5 milyar liralık ciroya ulaşan Yılmaz, yönetim için Kayseri'den Memduh Boydak ve Güneydoğu Anadolu'dan Tarkan Kadooğlu gibi isimleri aday gösterdi. Bunun yanı sıra Yılmaz, kadrosuna Kütahyalı Güral Ailesi'nde cam ve turizm işinde büyüyen kanadını temsil eden Esin Güral Argat ile Egeli tekstilci Sedat Şükrü Ünlütürk'ü ekledi.

Muharrem Yılmaz'ın listesindeki 6 yeni adaydan biri de uzun yıllar TÜSİAD'ın Uluslararası Başkanlık görevini yapan ve şimdilerde Onursal Başkan olan Aldo Kaslowski'nin oğlu Simone Kaslowski. 1995 yılında Organik Kimya'nın CEO'su olan Kaslowski, şirketi bugünkü konumuna getiren isim oldu.

İŞTE MUHARREM YILMAZ'IN İLK 11'İ

- Cansen Başaran Symes
- Tayfun Bayazıt
- Memduh Boydak (Yeni)
- Osman F. Boyner (Yeni)
- Cenk Çimen
- Haluk Dinçer
- Esin Güral Argat (Yeni)
- Tarkan Kadooğlu (Yeni)
- Simone Kaslowski (Yeni)
- Sedat Şükrü Ünlütürk (Yeni)
- Volkan Vural

TARKAN KADOOĞLU: TÜSİAD'ın yedek üye listesinden asil üye adaylığına çıkan Cizreli Tarkan Kadooğlu, yönetim kuruluna girecek ilk Kürt işadamı olacak. Anadolu'da güçlenen akaryakıt şirketi Kadoil'in Başkanı Kadooğlu, aynı zamanda Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri (DOGÜNSİFED) Başkanı.

ESİN GÜRAL ARGAT: Kütahyalı Güral Ailesi'nin Gürallar ArtCraft, Yapı, Turizm, Enerji, Makine ve Kiremit şirketlerinin Başkanvekilliğini yürütüyor. Kadınların her alanda lider olarak yer almasını sağlamak için Türkiye İş Kadınları Derneği'nde (TİKAD) de görev üstleniyor.

MEMDUH BOYDAK: Kayserili işadamıMemduh Boydak, bünyesinde İstikbal Mobilya'nın da bulunduğu Boydak Holding'in CEO'su. Boydak, Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Japonya Kayseri Fahri Başkonsolosu'nu da yürütürken TÜSİAD'ın Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Üyesiydi.

MUHARREM YILMAZ KİMDİR?

İş dünyasının en faal isimlerinden biri olan Muharrem Yılmaz, 2 Ağustos 1957’de Bursa’da doğdu. Orta öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde tamamlayan Yılmaz, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Babası Sadık Yılmaz’ın kurduğu Sütaş’ta üniversitede okurken çalışmaya başladı. 1989’da şirketin genel müdürü oldu. Yılmaz, babasının 2005 yılında vefat etmesinin ardından şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendi.