İşte Yalan İşte Belge!

İşte Yalan İşte Belge!
CHP’nin “alıştırıyorlar” iddiaları asılsız çıktı. 29 Ekim törenlerinin iptal edilmesinin ilk kez olmadığı, 17 Ağustos 1999 depreminden sonra da törenlerin iptal edildiği ortaya çıktı.

Önce Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu suçladı ardından CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, partisinin genel başkanının açıklamalarını aynen savundu. Ama görünen köy kılavuz istemiyor misali suçlamalar asılsız çıktı.

Cumhuriyet bayramı törenleri ilk kez iptal edilmedi. 17 Ağustos 1999'da yaşanan Marmara depreminden sonra törenlerin iptal olduğuna dair Ecevit de bir genelge yayınlayarak törenlerin sadece Anıtkabir ve Atatürk Anıtlarına çelenk koyulması şeklinde gerçekleşmesini istemişti.

24 askerin şehit edilmesi ve Van’da yaşanan depremin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin iptal edilmesi, ana muhalefet partisi CHP tarafından şiddetle eleştirildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu iptali 29 Ekim törenlerinin tamamen ortadan kaldırılması yolunda bir adım olduğunu öne sürdü. Kılıçdaroğlu’na göre, alınan iptal kararı, bir tür “alıştırma” idi.
 
Kutlamaların, 17 Ağustos’ta yaşanan Marmara depremi sonra da iptal edildiği belirlendi.
 
DSP-MHP-ANAP üçlü koalisyon hükümeti döneminde yaşanan felaket ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları da iptal edilmişti.
 
Başbakanlığın 29 Ekim 1999 Cumhuriyet Bayramı’na ilişkin genelgesinde, “Genelkurmay Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda olduğu gibi, Silahlı Kuvvetlerimizin deprem bölgelerinde üstlendikleri görevlerin aksamaması için askerî geçit törenlerinin yapılmamasını önermiştir. Genelkurmay Başkanlığı’nın bu önerisi Başbakanlıkça da uygun bulunmuştur” ifadeleri yer almıştı.
 
Törenlerin iptalini de o günkü gazeteler de “Buruk kutlama”, “Törensiz kutlama”, “Törende deprem acısı”, “Buruk bayram” gibi başlıklarla vermişti.
 
İptale ilişkin, DSP’nin eski Genel Sekreteri ve eski İstanbul milletvekili Süleyman Yağız, yaptığı açıklamada, törenlerin iptaline ilişkin talebin Genelkurmay Başkanlığı’ndan geldiğini söyledi.

 
İŞTE BÜLENT ECEVİT İMZASIYLA YAYINLANAN O GENELGE

2.20111029225549.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

CHP Rize'den Kutlama İptaline Kınama

Kılıçdaroğlu açtı ağzını yumdu gözünü!