İşte Yazıcıoğlu'nu öldüren ihmal

İşte Yazıcıoğlu'nu öldüren ihmal
Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili öyle bir iddia ortaya atıldı ki!

BBP eski Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasını araştırma komisyonu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, AVEA ve Turkcell yetkililerini dinledi.

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasını yeniden araştırmak üzere kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, helikopter enkazının tespitiyle ilgili AVEA İletişim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Turkcell İletişim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı(TİB), Borusan Telekom ve İletişim Hizmetleri AŞ yetkilileri ile TİB'de görevli Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı temsilcilerinden bilgi aldı.

İŞTE SEYHAN'IN AÇIKLAMASI

AKP Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak başkanlığında toplanan komisyonda, CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, Turkcell temsilcisine, komisyona sunulan haritanın enkazın yerini doğru tahmin ettiği bilgisini sordu. Turkcell yetkilisinin ise bu durumu doğrularken "tesadüfen bulmuşuz enkazı" dediği belirtildi.

SEYHAN DA RAPOR SUNDU

Seyhan, AVEA, Turkcell ve TİB'in haritalarının birleştirilmesi halinde enkaz yerinin kısa sürede bulunmasının mümkün olduğunu dile getirirken AVEA ve Turkcell temsilcileri "Bizden istenen bilgiyi verdik, haritaları birleştirmek görevimiz değil" yanıtını verdi. Seyhan enkaz bölgesine ilişkin bir raporu da komisyona sundu.

HARİTALAR BİRLEŞTİRİLSEYDİ BULUNURDU

Seyhan raporunda, Tüllüce, Göksun ve Kanlıkavak baz istasyonlarının sinyal verilerini içeren haritalar üzerinde yaptığı çalışmada, 30 kilometre uzunluğunda ve 1 kilometre genişliğindeki kaza yeri tahminlerini, 1 kilometrekarelik alana kadar daralttığını kaydetti. Söz konusu 30 kilometrelik mesafenin 15 kilometrelik kısmında hiçbir baz istasyonunun sinyal almadığını belirttiği raporunda Seyhan, söz konusu yerde sadece Tüllüce baz istasyonunun kapsamı alanında olduğu alanın 1 kilometrekarelik büyüklükte olduğunu, helikopterin de bu alanda bulunduğunu savunarak "kaza yerinin burada olduğu açıktır" dedi.