İstihbarat Raporları Rize'de Sergileniyor!

İstihbarat Raporları Rize'de Sergileniyor!
Rizeli araştırmacı yazar Recep Koyuncu, Kütüphane Haftası dolayısıyla aralarında gizli istihbarat raporlarının da bulunduğu üç bin dokümanı sergiliyor.

49. Kütüphane Haftası dolayısı ile Rize Valiliği ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından düzenlenen kutlama programında ilginç bir sergi açıldı.

Asıl mesleği imamlık olan Rizeli Araştırmacı Yazar Recep Koyuncu, yıllar boyunca sürdürdüğü arşiv çalışmaları neticesinde biriktirdiği Rize ile ilgili 3 bin; doküman, yazışma, gazete, kitap, dergi ve aralarında istihbarat belgelerinin bulunduğu raporları bir sergi ile okurların beğenisine sundu.

recep-koyuncu-rize.20130325190006.jpg

Üç bin parça doküman arasında Milli Güvenlik Kurulu’na sunulan çay raporu, 1982 yılından sonra Rize Valilerine sunulan istihbarat raporları, Rize ile ilgili 12 Eylül istihbarat raporları, üniversite tezleri, çay ile ilgili tüm kitap ve raporlar, Rize’nin ilk gazetesi ve sayıları, Şapka isyanıyla ilgili çıkmış Osmanlıca gazeteler, 1939 yılında Rize Valisi’nin İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği gizli raporlar yer alıyor.

Rize'yle ilgili birçok kitap yazan ve araştırmaları dikkat çeken Koyuncu, yaptığı açıklamada, “Gayem ilimizin kültürüne, tanıtımına hizmette bulunmaktır. Gizli kalmış, unutulmuş, hiç bilinmeyen bu kaynakları okurlar ile paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.