İsveç Kazandı Fransa Turladı

İsveç Kazandı Fransa Turladı
Euro 2012 D Grubu mücadelesinde İsveç, Fransa'yı 2-0 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle veda etti.

Fransa, grubu 4 puanla tamamlayarak çeyrek finalde İspanya'nın rakibi oldu.

Euro 2012 D Grubu mücadelesinde Fransa, grupta ilk iki maçında puan alamayan İsveç ile karşı karşıya geldi.
 
Mücadelenin ilk dakikalarında topa hakim olan Fransa oldu ve oyunu rakip yarı alana yıkarak gol aradı. İsveç ise kanatlardan hızlı hücumlarla gol aradı.

10. dakikada İsveç, maçtaki en net gol pozisyonunu Toivonen ile yakaladı. Mexes'i geçen Toivonen kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kaleciyi de geçmek isteyen İsveçli futbolcunun, dar açıdan çektiği şutunda top direkten auta gitti.
 
18. dakikada Ribery sol kanatta rakibine çok güzel bir çalım attı ve ceza alanına yaptığı ortaya Benzema vurdu ve top yandan auta gitti.
 
35. dakikada çalımlarla İsveç kalesine yaklaşan Ben Arfa, rakip kaleye çok sert bir şut gönderdi ve top çok az farkla auta gitti.
 
Karşılıklı atakların bol bol yaşandığı ilk devrede iki takım ad net gol fırsatları yakaladı ancak ilk devreden gol sesi çıkmadı. 0-0.
 
Mücadelenin ikinci devresi tempolu başladı. İsveç, İbrahimoviç'in golüyle ikinci yarının başında 1-0 üstünlüğü yakaladı. Sağ kanattan Larsson'un yaptığı ortada İbrahimoviç gelişine mükemmel bir vole ile topu Fransa ağlarına gönderdi ve 54. dakikada İsveç'i öne geçirdi. İsveçli yıldız, belki de EURO 2012'nin en güzel golünü kaydetti.
 
57. dakikada İbrahimoviç'in pasında ceza alanı içinde sol çaprazdan Toivonen şutunu gönderdi ve top kaleciden sekerek kornere gitti. Kornerden gelen ortada Mellberg topa dokundu fakat ağlara gitmek üzere olan topu Lloris harika bir reflekse tekrar kornere gönderdi.
 
Fransa'da Mexes 68. dakikada yaptığı sert hareket sonrası sarı kart gördü. Mexes gördüğü sarı kartla takımını çeyrek finalde yalnız bırakacak.
 
72. dakikada ceza alanı önünde Mvila, çok sert bir şut çekti ve kaleci topu güçlükle kornere çeldi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde forma giyen Samuel Holmen, 78. dakikada Anders Svensson'un yerine oyuna dahil oldu ve 4 dakika sonra yaptığı sert faul ile sarı kart gördü.

82. dakikada Fransa, Ribery ile bir kez daha gole çok yaklaştı. altı pas önünde Riber şutunu çekti, kaleci Isaksson topun ağlara gitmesini ayağıyla önledi.

Mücadelenin son bölümünde Fransa oyunu rakip yarı alana yıkarak beraberlik için saldırırken, İsveç ise kontra ataklarla beraberlik aradı.

90+1. dakikada sağ kanttan gelen ortada Holmen şutunu çekti ve top üst direkten geri döndü. Topu önünde bulan Sebastian Larsson takımını 2-0 öne geçirdi.

Mücadelenin kalan dakikalarından gol sesi çıkmadı ve İsveç 2-0'lık galibiyetle turnuvaya veda etti. Grubu 4 puanla İngiltere'nin arından ikinci sırada tamamlyan Fransa ise, çeyrek finale yükselerek İspanya'nın rakibi oldu.

Gruplarında ilk 2 sırayı alan takımların çeyrek finale kaldığı turnuvada, yarın maç yapılmayacak. Şampiyonada mücadele, 21 Haziran'da Çek Cumhuriyeti ile Portekiz arasında yapılacak çeyrek final maçıyla devam edecek.