İtalya Başbakanı Berlusconi'ye Saldırı (VİDEO)

İtalya Başbakanı Berlusconi'ye Saldırı (VİDEO)
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, lideri olduğu Özgürlükçü Halk Partisi'nin (ÖHP) Milano'nun Duomo meydanında düzenlediği miting sırasında saldırıya maruz kaldı.

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Milano'da yumruklu saldırıya uğradı.

Berlusconi saldırıdan sonra hastaneye kaldırılırken, erkek saldırgan, polis tarafından yakalanarak, gözaltına alındı.

Silvio Berlusconi, lideri olduğu Özgürlükçü Halk Partisi'nin (ÖHP) Milano'nun Duomo meydanında düzenlediği miting sırasında saldırıya maruz kaldı.

Berlusconi'nin konuşmasını tamamlamasının ardından, dinleyiciler arasında bulunan bir kişinin saldırısına uğradığı bildirildi. Erkek olduğu belirtilen saldırganın Berlusconi'nin yüzüne kuvvetli bir yumruk attığı kaydedildi.

berlusconiye-saldiri-1.jpg

Saldırı sırasında Berlusconi'ye bir metre mesafede bulunan Savunma Bakanı Ignazio La Russa, tanık olduğu hadiseyi şöyle anlattı: "Başbakan, saldırganın yumruğuna maruz kaldı. Saldırganın elinde de bir şey var gibiydi. Başbakanın ağzı ve burnu kanıyordu. Saldırgan hemen yakalanarak, gözaltına alındı. Olay, Başbakanın kürsüden indiği sırada meydana geldi. Polisler saldırganı gözaltına alarak linç edilmekten de kurtarmış oldular. Polis müdahale etmesiydi, oradaki insanlar saldırganı paramparça edebilirdi."

Saldırganı yakalayan güvenlik birimlerinin Başbakan Berlusconi'yi de araçla hemen miting alanından uzaklaştırarak, tedavi için Milano'daki San Raffaele hastanesine götürdükleri öğrenildi.

Saldırganın sabıkası bulunmayan 1967 doğumlu bir İtalyan vatandaşı olduğu da kaydedildi.

Miting alanında yer alan siyasi yetkililerden ve hükümetin koalisyon ortaklarından biri olan Kuzey Birliği Partisi (KBP) Genel Başkanı Umberto Bossi, "Bu, bir terör saldırısıdır. Ortalıkta bu türden canilikler yapabilecek bir sürü insan var. KBP olarak terör riskiyle mücadeleye hazırız" diye konuştu.