İtalya’nın Alba Belediyesi’nden Giresun Belediyesi’ne Ziyaret

İtalya’nın Alba Belediyesi’nden Giresun Belediyesi’ne Ziyaret
Giresun'un kardeş şehri İtalya'nın Alba kenti Belediye Başkanı Maurizio Marello, İtalya'nın eski Türkiye Büyükelçisi Carlo Marsili, Fındık Derneği...

Giresun'un kardeş şehri İtalya'nın Alba kenti Belediye Başkanı Maurizio Marello, İtalya'nın eski Türkiye Büyükelçisi Carlo Marsili, Fındık Derneği Başkanı Flavio Borgna ve beraberindeki heyet Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu makamında ziyaret etti.

Başkan Aksu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek "Bir çok ortak yanımız var. Bu kardeşliğin büyümesi ve sonsuza kadar sürmesini diliyorum" dedi.

Belediye girişinde konuklarını çiçeklerle karşılayan Başkan Aksu, Giresun hakkında bilgi verdi.

Aksu, " Sizleri burada görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Çok ortak noktamız var. Giresun, 5000 yıllık tarihi olan Venedik ve Cenevizliler zamanında deniz ticaretinin asıl olduğu merkezlerden bir tanesidir. Giresun'a dünyadaki fındığın merkezi diyebiliriz. Aynı zamanda kirazın dünyaya yayıldığı bir kenttir. Kiraz 2 bin yıl önce Japonya başta olmak üzere Avrupa'nın belli noktalarına buradan yayılmıştır. İl genel nüfusumuz 450 bin, kent nüfusu 110 bin dolayındadır. Ancak dünya üzerinde 2 milyonun üzerinde Giresunlu olduğu biliniyor" ifadelerini kullandı.

Fındık kardeşliği

Giresun hakkında güzel bilgiler aldıklarını ifade eden İtalya Alba Belediye Başkanı Maurizio Marello, "Alba'nın 6 kardeş şehri var. Giresun için fındık kardeşliği diyebiliriz. Burada sıcak bir karşılama oldu. Kendimizi evimizde hissettik. Başta Belediye Başkanı Sayın Kerim Aksu olmak üzere kardeş şehir olmamızı sağlayanlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, konuklarına özel tasarım, gümüş fındık çotanağı hediye etti. Alba Belediye Başkanı Maurizio Marello ise Başkan Aksu'ya kentin bir albümünü ve Alba armalı bir saat hediye etti.

İtalya’nın Alba Belediyesi’nden Giresun Belediyesi’ne Ziyaret

İtalya’nın Alba Belediyesi’nden Giresun Belediyesi’ne Ziyaret

Kaynak:IHA