İYİ Parti Rize İl Başkanı Karaca: Ak Parti Devletin Kimyasını Bozdu

İYİ Parti Rize İl Başkanı Karaca: Ak Parti Devletin Kimyasını Bozdu
İYİ Parti Rize Kurucu İl Başkanı Nusret Karaca, Ak Parti’nin devletin kimyasını bozduğunu ve ülkenin 15 yıl önceki bozulan devlet kimyası dönemini arar hale geldiğini kaydetti.

İYİ Parti Rize Merkez İlçe 1. Olağan Kongresi, parti binasında yapıldı.Kongreye İYİ Parti Rize Kurucu İl Başkanı Nusret Karaca, İl Başkan Yardımcıları ve partililer katıldı. Kongrenin yapıldığı salon yetersiz kalınca partililer koridor ve diğer salonlardan kongreyi takip etti.

223 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu tek listeyle gidilen kongrede, Kurucu Merkez İlçe Başkanı ve Başkan Adayı Osman Civelek, 218 oy alarak güven tazeledi ve başkan seçildi.

iyi-parti-rize-merkez-ilce-1.-olagan-kongresi-(3)-001.jpg

Divan Başkanlığını İl Başkan Yardımcısı Celal Akarsu’nun yaptığı kongrede bir konuşma gerçekleştiren İYİ Parti Rize Kurucu İl Başkanı Nusret Karaca, partinin zor şartlar altında kurulduğunu belirterek, ülkenin iyi bir durumda olmadığından İYİ Parti’ye ihtiyaç doğduğuna vurgu yaparak, “Tabi ki zor şartlarda parti kuruldu. Zaten partimizin oluşum nedeni ülkenin iyi bir durumda olmadığı veya şöyle diyelim 15 yıl önceki devletimizin kimyasının bozulduğu bir döneme geldik. Biz eski dönemde demokrasiyi beğenmezken şu anda o günleri arar hale geldik. O gün demokrasiyi beğenmiyorduk ama şimdi görüyoruz ki çok gerilerde kaldık. Aradan 20 sene geçti. Dolayısıyla bizim inancımız da odur adaletten yanayız ama bugünkü iktidarın adaleti istediği gibi, yorumladığı gibi, ettiği gibi değil gerçek adaletten yanayız. Cuma namazında hocalar hutbeyi okuduktan sonra en sonunda bir ayet okur, der ki ‘Cenabı Allah emrediyor: Ben sizlere adaleti, yakınlarınıza bakmayı, garibanı korumayı, adaletten yana olunuz diye yaradan kullarına sesleniyor.’ Biz neymişiz ki kalkıp adaletin dışına çıkıyoruz. Allah bizden adalet istiyor, biz adaletin dışına çıkıyoruz Cenabı Allah’tan ülkemizi bugünden daha iyi adalet sisteminde yaşatmasını, halkımızın o sistem altında yaşatmasını temenni ediyorum. İYİ Partimiz bugünlerde zor şartlarda devam ediyoruz. Öylesine zorluklar içerisindeydik ki geçmişte siyasi hayatım çok uzun süredir. Ama ben böyle bir günde 2 – 3 kongre yapıldığını hiç duymadım, ilk defa burada yaşıyorum. Neden? Çünkü, kurucular kurulunun yapmış olduğu kurultay belki yarın geçersiz sayılır. Partimizdeki tüm seçimler yapılsın ki bizim önümüze bir bahaneler konmasın seçime rahat girelim diye.” şeklinde konuştu.

nusret-karaca-(2)-001.jpg

Karaca, vatandaşların son umutlarının İYİ Parti olduklarına inandıklarını belirttiklerini kaydederek, “Zorluklarla kurulan her parti başarılı olmuştur. Çünkü birileri bunu görüp önüne engel atıyor, engel atınca da bu büyüyor. 657’ye tabi ve sözleşmeli personellerden devlet kamu kuruluşlarındaki arkadaşlarımızla sohbetlerimizde bize, ‘İYİ Parti’yi iyi ki kurdunuz. Son umudumuz sizsiniz. Devletimizin eski parlamenter sisteminden ilerleyeceğine inancımız tamdır.’ Diyorlar. Biz de bu inançla yola çıktık.” dedi.

Partinin ismini bilmeden isminin Kurucu İl Başkanlığı için gündeme geldiğini ifade eden Karaca, kurucu il başkanlığının kendisine teklif edildiğinde görevi gençlere vermek istediğini belirterek, “Kurucu il başkanlığı görevi bana tevdi edilmek istendiğinde bu eziyeti bir daha çekmemek için bu görevi gençlere vermek istedim. Etrafımızdaki gençler ‘Bizde çok genç arkadaş var. Bizim ağabeye ihtiyacımız var. Sen partiyi kur, bir dönem sonra o zaman genç kardeşlerimize, gençlere bırakırsın’ diye bana baskı yaptılar. Bende şunu düşündüm: Eğer gelecek nesiller 15 yılda TC’yi kaldır, Türkiye’yi kaldır, onu kaldır bunu kaldırlarla ben çokta Tayyip Beyin aleyhine konuşmayı istemem. Çünkü Tayyip Beyin ilk dönemini benimsiyorum ve imza atıyorum. Ama ondan sonra yavaş yavaş bozulmaya başladı. Devletin kimyasıyla uğraşmaya başladılar. Türkiye kalksın, Türkiye Barolar Birliği denmesin, Türk Tabipler Birliği denmesin. TC kalksın. Bununla neden uğraşıyorsunuz. Dünya uzaya gidiyor biz nelerle uğraşıyoruz.” diye konuştu.

Karaca, siyasette herkesi kucaklayacaklarını sözlerine ilave ederek, konuşmasını “Kongrenin ilimize, partimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” şeklinde tamamladı.

nusret-karaca-(4)-001.jpg

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İYİ Parti Rize Merkez İlçe Kurucu Başkanı ve Başkan Adayı Osman Civelek ise, yaklaşık 3 ay önce ülkemizde yeni bir anlayışla, yeni bir iyilik hareketinin başladığını ifade ederek, bu iyilik hareketini kurmak için Rize’de kendilerine görevin tevdi edildiğini kaydederek, “İyilik hareketinin Rize Merkez İlçe Kurucu Başkanlığını şahsıma laik gören başta Türkiye’nin yeni umudu, geleceğin Cumhurbaşkanı, Rizemizin muhterem gelini Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendiye, Teşkilat Başkanımız Sayın Koray Aydın Beye, siyasette yanında yetişmekle onur ve gurur duyduğum siyasi ağabeyim, büyüğüm Sayın İl Başkanım Nusret Karaca beye, bu süreçte bizleri destekleyip vefa örneği göstererek ismimizi bu görevlere öneren, layık gören değerli siyasi büyüklerime en içten saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum.” dedi.

osman-civelek-(1)-003.jpg

Göreve geldikten itibaren bugüne kadar geçen süreçte İl Başkanı ve yönetimiyle uyum içerisinde çalışarak il ve ilçe teşkilat binasını hazır hale getirdiklerini belirten Merkez İlçe Başkanı Civelek, “Çok değerli cesur yürekli arkadaşlarımla birlikte Merkez İlçe yönetimimizi oluşturarak, elimizi taşın altına koyduk. Bu zor günlerde cesurca ve yiğitçe görev alan bütün arkadaşlarıma teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bu anlayışla bundan sonra da İl Başkanım ve yönetimlerimizle uyumlu bir şekilde çalışarak yolumuza devam edeceğiz. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin, emeklerimizin karşılığını zaferle sonuçlandırsın. Bu duygularla Sayın Genel Başkanımızın ifadesiyle “Medeniyet yolunun taşlarını sadece cesurlar döşer” diyor; kongremizin ülkemize, ilimize, milletimize hayırlara ve iyi hizmetlere vesile olmasını diler, saygılar sunarım.” diye konuştu.

osman-civelek-(2)-001.jpgiyi-parti-rize-merkez-ilce-1.-olagan-kongresi-(1)-002.jpgiyi-parti-rize-merkez-ilce-1.-olagan-kongresi-(2)-002.jpgnusret-karaca-(3).jpg

nusret-karaca-(1).jpgnusret-karaca-(5)-001.jpg

iyi-parti-rize-merkez-ilce-1.-olagan-kongresi.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

İyi Parti Rize Merkez İlçe 1. Olağan Kongresi Yapıldı. İşte Yönetim Listesi