İyidere'de İş Başvurusunda 45 kişi Sevindi

İyidere'de İş Başvurusunda 45 kişi Sevindi
Rize'nin İyidere İlçe Belediyesinde 45 işsiz iş sahibi olmanın sevicini yaşadı.

Türkiye İş Kurumunca yürütülmekte olan ve işsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimini amaçlayan Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında 2 bin işsizin iş sahibi olacağı Rize’de iyidere Belediyesi'ne ait kura çekimleri yapıldı. 173 kişinin iş sahibi olmak için yapmış olduğu müracaat sonucunda, İyidere Belediyesi toplantı salonunda noter huzurunda gerçekleşen kura çekimi sonucunda 45 kişi 9 ay iş sahibi olmanın sevincini yaşadı.

İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, Çalışma ve İş Kurumu Rize İl Eğitim Uzmanı İbrahim Büyük, Mahalle Muhtarları, iş için müracaatta bulanan işsizlerin aileleri ve İyidere halkının yoğun ilgi gösterdiği kura çekiminde 45 kişi iş sahibi olmanın sevincini yaşarken, kurada ismi çıkmayanlar ise, İnşallah bir sonraki kurada bizlerde iş sahibi oluruz temennisiyle, kura sonucunda iş sahibi olan arkadaşlarını, akrabalarını ve komşularını tebrik ettiler.

1.20130214215105.jpg

iyidere-belediyesi-iskur-kura-cekimi-2.jpg

İş müracaatında bulunan İyidereli işsizlerin katıldığı kura çekimi öncesi konuşan İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, “Rize İşkur Müdürlüğümüzden bu yıl belediyemizde çeşitli hizmet alanlarında hizmet verecek olan bu yılki iş başvurusuna toplam 173 kişi müracaat etmiştir. Birazdan burada noter huzurunda gerçekleşecek olan kura çekimi sonucunda 45 işsiz kardeşimiz belediyemizde 9 aylığına iş sahibi olacaklardır. Bu 45 kişiden oluşacak olan yeni iş sahipleri 15 bayan ve 30 erkek çalışandan oluşacaktır. Bizzat ikametgâhları ilçemizde bulanan işsizlerin müracaatlarını kabul ettik. Kura sonucunda iş sahibi olan kardeşlerimizi, iş kurun çalışma kuralları çerçevesinde, belediyemiz mücavir alanlara içerisinde altyapı, çevre, park, bahçe, okullarımızın bakım, temizlik ve düzenlemesinde gibi çeşitli hizmet alanlarından oluşacaktır. İsteğim, inşallah bu kurada kazanan işsizlerimiz en fazla ihtiyaç sahibi olanlardan oluşur, diyerek kura sonucu yeni iş sahibi olanları tebrik ederek, kurada ismi çıkmayanlarda birazda sabretmelerini, onlarında yakın gelecekte inşallah iş sahibi olmaları temennisinde bulundu.

iyidere-belediyesi-iskur-kura-cekimi-1.jpg

Haber:Bayram Ali Kavalcı