İzmirli Boşnaklardan “Başörtüsü” Protestosu

İzmirli Boşnaklardan “Başörtüsü” Protestosu
İzmir Bosna Sancak Derneği üyeleri, Bosna Hersek Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun başörtüsünü içine alacak şekilde yargı çalışanlarına yönelik...

İzmir Bosna Sancak Derneği üyeleri, Bosna Hersek Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun başörtüsünü içine alacak şekilde yargı çalışanlarına yönelik verdiği dini sembollerin yasaklaması kararını protesto etti.

İzmir Bosna Sancak Derneği üyeleri, Bosna Hersek'te yargı çalışanlarına yönelik başörtüsü yasağını protesto etti. Cumhuriyet meydanında toplanan üyeler, Bosna Hersek Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun başörtüsünü içine alacak şekilde yargı çalışanlarına yönelik verdiği dini sembollerin yasaklaması kararını protesto ederken, dünyanın hiçbir ülkesinde herhangi bir meslek için böyle bir yasağın bulunmadığını ifade etti.

Üyeler adına açıklama yapan dernek sekreteri Tülay Akman, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'nde bu tür kategorik yasaklamaların "etnik" ve "dini ayrımcılık" kapsamında hukuka aykırı olduğu yönünde karar verildiğini belirtti. Akman, kıyafet yasaklaması konusunda açılan davaların mağdur lehine tazminatla sonuçlandığını söyledi.

İzmirli Boşnaklardan “Başörtüsü” Protestosu

İzmirli Boşnaklardan “Başörtüsü” Protestosu

Kaynak:IHA