İ̇zzet Renay Onur, Yunanistan’dan Türkiye’ye Yüzecek

İ̇zzet Renay Onur, Yunanistan’dan Türkiye’ye Yüzecek
Yunanistan'ın Meis Adası'ndan Antalya Kaş'a doğru kulaç atılan "Uluslararası Meis Kaş Yüzme Yarışı" 26 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.

Yunanistan'ın Meis Adası'ndan Antalya Kaş'a doğru kulaç atılan "Uluslararası Meis Kaş Yüzme Yarışı" 26 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. Spor İstanbul Genel Müdürü İzzet Renay Onur da bu yarışta Türkiye'yi temsil eden isimler arasında yer alacak.

Uluslararası Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen Açık Deniz Yüzme Yarışı, bu yıl 16. kez yapılacak. Kaş Belediyesi ve Rossist Event iş birliği ile hayata geçirilen Uluslararası Meis Kaş Yüzme Yarışı, 26 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. "2 ülke 1 yarış" sloganı ile sporculara benzersiz bir deneyim sunan etkinlik, pandemi nedeniyle verilen iki yıllık aranın ardından yüzücüleri tekrar bir araya getirecek. Antalya'nın Kaş ilçesi ile Yunanistan'ın Türkiye'ye en yakın noktası Meis Adası arasında 7,1 kilometre uzunluğundaki parkurda sporcular, barış ve dostluk için kulaç atacak.

16 ülkeden 350 sporcunun katılacağı organizasyonda, Spor İstanbul Genel Müdürü İzzet Renay Onur ve Spor İstanbul Marka İlişkileri ve Sponsorluk Şefi Yiğit Aziz Gökalp de yarışmacı olarak yer alacak. Meis Adası'ndan Kaş yönüne doğru kulaç atacak sporcular saat 09.00'da start alacak. Son kez 2019'da sporcuların mücadelesine sahne olan Uluslararası Meis Kaş Yüzme Yarışı'nda parkur rekoru 1 saat 32 dakikalık süresiyle Nilay Erkal'a ait.

Onur: "3 saatlik mavi yolculuk"

Yunanistan'dan Türkiye'ye geçeceği için çok heyecanlı olduğunu belirten Onur, "Meis'te başlayıp, Kaş'ta biten 7,1 km'lik açık deniz yüzme yarışı, iki ülke arasında yapılan tek yarış. Bütün dünyadan ciddi talep olan ve bu sene 16.'sı yapılacak olan bu özel yarışa her sene sadece 350 kişi katılabiliyor. Bir nevi 3 saatlik mavi yolculuk" diye konuştu.

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.