Japon Büyükelçi Akio Miyajima, Rize’de

Japon Büyükelçi Akio Miyajima, Rize’de
Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Akio Miyajima, bir dizi ziyarette bulunmak amacıyla Rize’ye geldi.

Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Akio Miyajima, Rize Valiliği, Rize Belediye Başkanlığı ve AK Parti Rize İl Başkanlığına ziyarette bulunarak, Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkan Yardımcıları Sultan Yılmaz, Mehmet Yoldaş ve Şakir Mollayakupoğlu ile AK Parti Rize İl Başkanvekili Ali Haydar Er ve Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin ile görüştü.

Vali Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret eden Büyükelçi Miyajima, Türkiye’deki görevine 9 ay önce başladığını belirterek; “Görev sürem içerisinde Türkiye’de birçok yeri ziyaret etme fırsatı buldum ve ziyaret ettiğim her yer kendine özgü güzellikleri bünyesinde barındırıyor. Rize ise daha farklı bir güzel” dedi ve Türkiye’de Japonya imajının olumlu olduğunu, kendisinin görevde bulunacağı süre içerisinde bu olumlu imajı daha da iyi noktaya getirmek için gayret sarf edeceğini sözlerine ekledi.

japonya’nin-turkiye-buyukelcisi-akio-miyajima,-bir-dizi-ziyarette-bulunmak-amaciyla-rize’ye-geldi-(6).jpg

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Japonya Büyükelçisi Miyajima’yi ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek; “Rize ile Japonya, bilhassa coğrafi açıdan birbirine çok benzemekte. Rize’nin en önemli değeri çay ve Japonya’da ki çay kültürü de herkesçe malum. Dünyada hiçbir kimyasal ürün kullanılmadan üretilen tek çay, Rize çayıdır. Yakın zamanda tam anlamıyla organik çay tarımına geçmeyi hedefliyoruz. Organik çay tarımına geçince, Rize çayının ihracat imkanları da artacaktır. Bu süreçte, Japonya pazarında da hak ettiği yeri alacağımızı ümit ediyoruz” dedi.

japonya’nin-turkiye-buyukelcisi-akio-miyajima,-bir-dizi-ziyarette-bulunmak-amaciyla-rize’ye-geldi-(7).jpg

Rize’nin organik tarım ve turizm konusunda birçok avantaja sahip olduğunu belirten Vali Bektaş, “Kaçkar Dağlarının kuzey yamaçları gerek organik tarım, gerekse turizm açısından önemli kaynaklara sahip. Bölgede turizmin gelişmesi için gerekli altyapı ve üstyapı çalışmalarımız devam ediyor. Kaçkar Dağlarında, Ayder Yaylası merkezli Türkiye’nin en büyük kayak tesisinin yapılması konusunda, ihale aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Rize-Artvin Havalimanının inşasına başlandı ve %30’u tamamlanmış durumda. Karadeniz Duble Yolu ve Ovit Tüneli tamamlanarak ulaşıma açıldı. Bu yatırımlar her anlamda bölgemizin çehresini değiştirecek ve olumlu katkılar sağlayacaktır” dedi ve Rize’nin Kafkasya bölgesine yakın olduğunu belirterek, Kafkasya ve turizm konusunda her türlü aktivitede Japonya ile müşterek hareket etme konusuna açık olduklarını belirtti.

Vali Bektaş’ın yaptığı açıklamaların ardından Büyükelçi Miyajima, Rize çayının Japonya’da bilinen ve sevilen bir marka olduğunu, Rize-Artvin Havalimanının tamamlanmasıyla Japon turistlerin bölgeye olan ilgisinin artacağını belirtti.

Ziyaretin son bölümünde Vali Bektaş, Büyükelçi Miyajima’ya harita üzerinde Kaçkarlarda kurulması planlanan kayak tesisi hakkında bilgilendirmelerde bulundu ve kendisine Rize çayı hediye etti.

japonya’nin-turkiye-buyukelcisi-akio-miyajima,-bir-dizi-ziyarette-bulunmak-amaciyla-rize’ye-geldi-(8).jpg

JAPON BÜYÜKELÇİDEN RİZE BELEDİYESİNE ZİYARET

Büyükelçi Akio Miyajima ve Rize Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın seçim çalışmaları dolayısıyla yoğun olan programı nedeniyle Büyükelçi Miyajima’yı Rize Belediye Başkanı Yardımcıları Sultan Yılmaz, Mehmet Yoldaş ve Şakir Mollayakupoğlu karşıladı.

japonya’nin-turkiye-buyukelcisi-akio-miyajima,-bir-dizi-ziyarette-bulunmak-amaciyla-rize’ye-geldi-(9).jpg

Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın makamında bir süre sohbet eden heyet, ardından Japonya Büyükelçiliğinden alınan hibe yardımıyla sahil dolgu alanında inşa edilen, Kadın Kültür Merkezi ve Mesleki Eğitim Birimini ziyaret ettiler.

Japonya Büyükelçiliğinden ziyaret için gelen heyete Belediye Başkan Yardımcısı Sultan Yılmaz ve Kadın Kültür Merkezi ve Mesleki Eğitim Biriminde eğitim gören kadınlar tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

japonya’nin-turkiye-buyukelcisi-akio-miyajima,-bir-dizi-ziyarette-bulunmak-amaciyla-rize’ye-geldi-(10).jpg

JAPON BÜYÜKELÇİDEN AK PARTİ’YE ZİYARET

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, AK Parti Rize İl Başkanlığını ziyaret etti.

Çeşitli ziyaretler için Rize'ye gelen Büyükelçi Miyajima, AK Parti Rize İl Başkanlığını ziyaret ederek Başkanvekili Ali Haydar Er ve Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin ile görüştü.

japonya’nin-turkiye-buyukelcisi-akio-miyajima,-bir-dizi-ziyarette-bulunmak-amaciyla-rize’ye-geldi-(1).jpg

Türkiye ile Japonya'nın iki ülke tek kalp olduğuna vurgu yapan Miyajima, Recep Tayyip Erdoğan'ın göreve gelmesi ile iki ülke arasındaki ilişkilerin çok daha arttığını söyledi.

Japonya'da 2019 yılını Türkiye yılı olarak ilan ettiklerine değinen Miyajima, "Önümüzdeki dönemde ilişkilerimizi çok daha ileri taşıyacağımıza inanıyorum. Gelecek yıl G20 zirvesinin Japonya'da yapılacak olması ve Japonya'da imparatorluk değişimi nedeni ile Türkiye'yi iki kez misafir etme fırsatı bulacağız. Bu da çok önemli bir şans." diye konuştu.

Miyajima, 9 aydır Türkiye'de görevde olduğunu ve çok iyi dostluklar kurduğunu sözlerine ekledi.

japonya’nin-turkiye-buyukelcisi-akio-miyajima,-bir-dizi-ziyarette-bulunmak-amaciyla-rize’ye-geldi-(2).jpg

AK Parti Rize İl Başkan Vekili Er ise, Japonya ile gönül bağlarının olduğunu, en zor zamanlarda Japonya'nın her zaman yanlarında olduklarını kaydederek, "Biz gönül dostluklarımızın yanında geçmişte güçlü bir bağımız olduğuna inanıyoruz. Amacımız iki ülke dostluğunun çok daha yukarılara taşınması. Bunun için her iki ülkede üzerine düşeni yapıyor. İki ülke Asya'nın iki kanadı gibi. Birlikte havalanacağız." ifadelerini kullandı.

japonya’nin-turkiye-buyukelcisi-akio-miyajima,-bir-dizi-ziyarette-bulunmak-amaciyla-rize’ye-geldi-(4).jpgjaponya’nin-turkiye-buyukelcisi-akio-miyajima,-bir-dizi-ziyarette-bulunmak-amaciyla-rize’ye-geldi-(3).jpgjaponya’nin-turkiye-buyukelcisi-akio-miyajima,-bir-dizi-ziyarette-bulunmak-amaciyla-rize’ye-geldi-(5).jpgjaponya’nin-turkiye-buyukelcisi-akio-miyajima,-bir-dizi-ziyarette-bulunmak-amaciyla-rize’ye-geldi-(11).jpg

japonya’nin-turkiye-buyukelcisi-akio-miyajima,-bir-dizi-ziyarette-bulunmak-amaciyla-rize’ye-geldi-(12).jpgjaponya’nin-turkiye-buyukelcisi-akio-miyajima,-bir-dizi-ziyarette-bulunmak-amaciyla-rize’ye-geldi-(13).jpgjaponya’nin-turkiye-buyukelcisi-akio-miyajima,-bir-dizi-ziyarette-bulunmak-amaciyla-rize’ye-geldi-(14).jpg