Japonya Donanması Hazır Bekliyor

Japonya Donanması Hazır Bekliyor
Kuzey Kore'nin ABD'yi nükleer başlıklı füzeyle vurma tehdidi, ABD askeri tesislerinin bulunduğu Japonya'yı harekete geçirdi.

Japon medyasında yer alan haberlerde, Japonya Savunma Bakanlığı'nın, donanmadaki füze önleme sistemine sahip destroyerlerin, Japon topraklarına yöneldiği izlenimi uyandıran tüm füze ve füze atıklarını vurma emri vererek alarm durumuna geçirdiği bildirildi.

Kabine sözcüsü Yoşide Suda konuya ilişkin soruları yanıtlarken, "Ülkemizin güvenliği için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" dedi. Ancak Suda ve Savunma Bakanlığı yetkilileri, ülkenin Kuzey Kore'ye yönelik "tüm kartlarını göstermek istemediklerini" söyleyerek, donanmanın alarm durumuna geçirildiği yönündeki haberleri doğrulamaktan kaçındı.

KUZEY KORE TEHDİT ETTİ

Bu arada Kuzey Kore'den Japonya'ya yönelik yeni bir tehdit geldi. İktidar partisinin resmi gazetesi Rodong Sinmun'da çıkan bir yazıda, "Japonya'yı, gözlerini yumarak ABD politikasına takılmaması konusunda bir kez daha uyarıyoruz. Bu tedbirsiz davranış yüzünden büyük bir bedel ödemek zorunda kalacaklar" ifadesi yer aldı.