Kabahor'daki Kar Şenliğinde Renkli Görüntüler

Kabahor'daki Kar Şenliğinde Renkli Görüntüler
Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Gölyayla köyünde düzenlenen 1. Kabahor Kar Şenlikleri, renkli görüntülere sahne oldu.

Gölyayla Köyü muhtarlığı ile Gölyayla Köyü Derneği tarafından, ilçe merkezine yaklaşık 24 kilometre mesafedeki 2300 rakımlı Gölyayla köyünde düzenlenen şenliğe, Rize Valisi Nurullah Çakır, İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, İkizdere kaymakamı Abdil Koç, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, çeşitli derneklere mensup dağcılar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

kabahor-kar-senlikleri-rize-9.jpg

Dağcılar, bazı köylüler, yörede "lazboard" adı verilen tahtalarla kayak yapmak üzere 4 kilometrelik parkura geldi. Önce deneme yaparak kayak tahtasına alışmaya çalışan dağcılar ve köylüler, daha sonra kaymaya başladı.

Gölyayla köyü sakinlerinin de katıldığı etkinlikte, bazı vatandaşlar naylon poşet ve botlarla kaymaya çalıştı. Kar yağışına rağmen bazı vatandaşlar köy meydanında yakılan ateşin etrafında horon oynayarak şenliğin tadını çıkarmaya çalıştı. Sağlık ekiplerinin de olası kazalara karşı tedbir aldığı şenlikte, katılımcılara etli pilav ikram edildi.

İkizdere Kaymakamı Abdil Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gölyayla köyü muhtarlığı ile köy derneğinin bu yıl ilk defa kar şenliği düzenlediğini söyledi.

kabahor-kar-senlikleri-rize-8.jpg

İkizdere ilçesinin kış turizmi açısından zengin kaynaklara sahip olduğunu İfade eden Koç, şöyle devam etti:"Bu tür etkinlikler insanlarımızın dikkatini çekiyor. Bu anlamda insanlarımız alternatif turizm alanlarına yönelmeye başladı. Turizm alanları geliştikçe İkizdere ilçemiz de bir adım öne çıkacaktır. Kaymakamlık olarak bu tür şenliklere destek veriyoruz. Kayak ve kış turizmi ilçemiz açısından alternatif turizm kaynaklarından birisidir. Petran ve Gölyayla köyünde yapılan şenlikler, kış turizmi anlamında tesislerin yapılmasına öncülük etmiş olacak." 

Köy Muhtarı Dursun Ali Kan ise köy derneği ile ilk kez bir kayak şenliği düzenlediklerini belirterek, "İkizdere ilçemiz kış turizmine uygun bir yerdir. Kayak sporu yapanların dikkatlerini köyümüze çekmek istiyoruz" diye konuştu.

kabahor-kar-senlikleri-rize-1.jpg

kabahor-kar-senlikleri-rize-2.jpg

kabahor-kar-senlikleri-rize-3.jpg

kabahor-kar-senlikleri-rize-4.jpg

kabahor-kar-senlikleri-rize-5.jpg

kabahor-kar-senlikleri-rize-6.jpg

kabahor-kar-senlikleri-rize-7.jpg