Olay53.com
08 Şubat 2012 Çarşamba
Rizelilerin Trabzon'daki Feci Kazasında 2 Ölü, 1 Yaralı
Gürcistan'a Gidecekler Dikkat!
Başkan Bakırcı'ya Saldırı
15 Yıl Sonra Rize'de İlk Kez VİDEO...
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
26 Temmuz 2010 Pazartesi 00:12

Kabiliyetli Öğretmenlere Müjde!

Öğretmenlerin ek ders ücretleri yeniden düzenlendi. Öğrencilerin Tübitak Projelerini Destekleyen Öğretmenlere müjde var.!

İlk ve ortaöğretim öğrencilerini TÜBiTAK projelerine hazırlayan öğretmenlen 'ders dışı eğitim çalışmaları' kapsamında ek ders ücreti alabilecek.

Bakanlar Kurulu'nun, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine ilişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Maliye Bakanlığı ve Sayıştay'ın görüşleri alınarak hazırlanan kararda, 1 Aralık 2006 tarihli kararın 'Ders niteliğinde yönetim görevi' başlıklı 10. maddesi ile 'Ders dışı eğitim çalışmaları' başlıklı 17. maddelerine ekleme yapıldı.

Buna göre, 'mali hizmetler uzman yardımcılarının' da belirli bir saate kadar olan çalışmaları, 'ders niteliğinde yönetim görevi' sayılacak ve kendilerine fiilen görev yapmaları karşılığında ek ders ücreti ödenecek.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBiTAK) koordinesinde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak yürütülen bilim olimpiyatları ve proje çalışmaları kapsamında fiilen çalışma yaptıran öğretmenler de, 'ders dışı eğitim çalışmaları' kapsamında ek ders ücreti alabilecek. 

Bu haber toplam 184 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
RİZE