Kaçar, Mevcut Ekonomi, Rant Ekonomisidir

Kaçar, Mevcut Ekonomi, Rant Ekonomisidir
Saadet Partisi Rize Milletvekili Adayları Avukat Muhammet Kaçar ve Burak Uzun, Saadet Partisi Merkez İlçe Teşkilatı ile birlikte Rize Sanayi Esnafını ziyaret ettiler.

Milli Görüş’ün temel esasları ve ekonomi politikası üzerine esnafla hasbihal eden Saadet Partisi Milletvekili Adayları bu politikalar hakkında esnafın görüşlerini aldılar.

Saadet Partisi 1. Sıra Milletvekili Adayı Avukat Muhammet Kaçar konuşmalarında, “Mevcut ekonominin adı rant ekonomisidir. Vergi, zam, faiz, düşük ücret ve düşük taban fiyatları vasıtasıyla halkın sahip olduğu bütün imkânlar elinden alınmaktadır. Özelleştirme adı altında, milletin tasarrufları ile oluşturulmuş milli kuruluşlar bir şekilde yabancı ve yerli tekeller neticesinde ülke ekonomisinin bel kemiği durumundaki tesisler, güvenlik ve savunmamızla ilgili sektörler dâhil tüm birikimlerimiz milletimizin elinden çıkarılmış durumda. Saadet iktidarında üreten ve hakça bölüşen adil bir ekonomik sistemi el birliği ile inşa edeceğiz.” diyerek rant ekonomisinin ivedilikle değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

muhammet-kacar-003.jpgSaadet Partisi 3. Sıra Milletvekili Adayı Burak Uzun ise, “Türkiye’de her 100 işçiden biri iş kazası sonucu yaşamını yitirmektedir. 2003-2016 yılları arasında 16.925 işçimiz iş kazalarında hayatını kaybetmiştir. Hiçbir kâr, işçinin canından daha kıymetli olamaz. Saadet iktidarında ciddiyet ve kararlılıkla bu alanda denetimler artırılacaktır. İşyeri çalışma koşulları ve ücretler uluslararası normlara uygun hale getirilecektir. Herkese eşit çalışma karşılığında eşit ücret verilecektir. Çalışanın hakkı alnının teri kurumadan verilecektir. Asgari ücreti, açlık sınırı altından kurtararak milli gelirden adil pay alan “İnsanca Yaşam Ücreti”ne dönüştürülecektir.

1-102.jpg

Memur, işçi tüm çalışanlarımıza Ramazan ve Kurban bayramlarında “Bayram İkramiyesi” ödenecektir. Sosyal güvenlik sisteminde orta ve uzun vadeli projeksiyonlar Türkiye’nin gerçeklikleri ile uyumlu şekilde yenilenecek, uygulamada disiplin esas alınacaktır. Vatandaşın geleceği günübirlik siyasi ranta kurban edilmeyecektir.” diyerek emeklilik için prim ve yaş çelişkisini gidermeye yönelik projelerinin de hazır olduğunu belirtti.