Kaçkar Dağlarında Kapı Polemiği

Kaçkar Dağlarında Kapı Polemiği
Rize nin Çamlıhemşin ilçesi sınırları içinde bulunan Ayder Yaylası merkezinin çıkış bölümüne kapı konulması için başlatılan çalışma, çıkan tartışma nedeniyle durduruldu.

Kaçkar Dağları Milli Parkı için sürdürülen Uzun Devreli Gelişim Planı (UDGP) kapsamında milli park görevlilerince yayla merkezinin çıkışında, Kaçkar Dağları giriş bölümüne kapı konulması için çalışma başlatılmak istendi. Ancak Ayder esnafından bazıları çalışmaya tepki gösterdi.

 Bunun üzerine çalışma durduruldu.Yapılan çalışma kapsamında Ayder in girişinde bulunan, Çamlıhemşin Belediyesi tarafından kontrol edilen ve giriş ücreti alınan kapının kaldırılması planlanıyor. UDGP kapsamında Kaçkar Dağları Milli Parkı na spor veya gezi amacıyla girenlerin alan kılavuzu almadan alana girmelerine de izin verilmeyecek.

Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Melek ise konuyla ilgili olarak, Ayder e giriş kapısının kaldırılarak başka bir yere kurulmasını istemediklerini belirterek,  Belki biraz daha yukarıda olabilir. Ancak planlandığı gibi Ayder in çıkışına yapılmasına karşıyız. Ayder in temizlik ve diğer hizmetlerini biz karşılıyoruz. Kapının da bizim kontrolümüzde olması gerekir dedi.