Kaçkar TV Yeniden Yayına Başladı

Kaçkar TV Yeniden Yayına Başladı
Türksat borçları nedeniyle 1 hafta önce yayını kesilen Kaçkar TV, yeniden yayına başladı.

Kaçkar TV ortaklarından Adnan Onay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türksat borçları nedeniyle kesilen yayınımız ödeme yapma ve borçların yapılandırılmasının ardından bir hafta sonra açılmış oldu." dedi.

Onay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Yayına başladık ancak üzerimizdeki maddi yük nedeniyle şimdiden kara kara düşünmeye başladık. Zira bu ağır uydu bedellerini ödeyebilmek bir yerel televizyon için imkansız gibi bir şey.
Kuruluşumuz uydu yayınına başladığında dolar bin tl civarında, kapasite ücretleri ise 6-7 bin dolar civarındaydı. Bugün ise dolar 4 bin tl civarında ve uydu fiyatlarıda süreç içerisinde 2-3 kat daha zamlanmış durumda. Buna karşılık reklam gelirlerinde oransal bir artış hiç olmadı. Yani gelir- gider dengesi hep eksi veriyor ve biz ve benzer kuruluşlar sürekli zarar ediyor.

Bugün ayakta kalan yerel-uydu tv'ler mutlaka başka taraftan destek bulmak, kaynak aktarmak durumunda. 
Bazı illerdeki televizyonlar yerel yönetimlerden, devletin yereldeki kurum ve kuruluşlarından düzenli yardımlarla ayakta duruyorlar.
Kaçkar tv bugüne kadar böylesine hiçbir destek görmedi.O nedenle sürekli eksi bütçeyle yol aldı.Sürekli bu sorunu yaşadı ve sektördeki alım-satım-kira gibi gelirlerle ayakta kaldı. Artık son yıllarda da bu sayfa kapanmış görünmekte. Zira sektör genel bir kriz içinde..
Yerel medya son derece önemli. O nedenle onların geniş kitlelere ulaşması için kendine kaynak bulmak zorunda. Sürekli kaynak oluşturmak ise oldukça zor. O nedenle yerel mecraların devlet tarafından desteklenmesi gerekli. Yerel Televizyonlar uydu ve benzer mecralardan ücretsiz veya az bedellerle yayın yapabilmeliler.
Eğer hem yasalarda, hem yayın iletiminin gerekli olduğu kurumların koruyuculuğu için pozitif ayrımcılık yapılamazsa mevcut durum içinde bizlerin ulusallardan farklı bir muameleye tabi tutulmamız mümkün değil..
Umarız bu değişiklikler gerçekleşir ve devlet tarafından kendisine yeterli kaynak oluşturulan yerel medya güçlü bir hale gelir,ülkemiz için faydalı yayın hizmetleri üretir, birlik ve beraberliğimizi perçinleyen, çok yönlü gelişmemize katkı sağlayan mecralar haline gelir..."

kackar-tv-yeniden-yayina-basladi.jpg