Kaçkar Tv'ye Sigara Cezası

Kaçkar Tv'ye Sigara Cezası
Bir belgeselde Atatürk'ün sigaralı görüntüsünü yayınlayan Kaçkar TV’ye RTÜK tarafından para cezası kesildi...
Kaçkar TV logosuyla yayın yapan Rize'nin Sesi Radyo ve Televizyonu Yay. A.Ş. unvanlı kuruluşa, 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun'un 3/6 maddesini ihlali nedeniyle ceza verildi.
 
Sigara yasağının mimarlarından eski TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl’ün Churchill, Che, Atatürk gibi şahsiyetleri anlatan belgesellere sigara cezası verilmemesi gerektiğini belirten görüşü bulunduğunu söyleyen CHP kontenjanından seçilen Ali Öztunç ve Süleyman Demirkan, MHP Kontenjanından Esat Çıplak ve BDP Kontenjanından seçilen Ahmet Yıldırım cezanın geri çekilmesini istedi. 
 
Ancak AK Partili üyeler cezanın geri çekilemeyeceğini belirterek para cezasını kesinleştirdi.Açıklamada, Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunun 3/6 maddesiyle, televizyonda yayınlanan programlarda, filmlerde, dizilerde, müzik kliplerinde, reklam ve tanıtım filmlerinde tütün ürünlerinin kullanılamayacağı, görüntülerine yer verilemeyeceğinin hüküm altına alındığına işaret edildi.

Hükmün ihlalinde Herhangi bir program türünün muaf tutulmadığı bildirilen açıklamada, yerel yayın yapan kuruluşlar için bin liradan 5 bin liraya, bölgesel yayın yapan kuruluşlar için 5 bin liradan 10 bin liraya ve ulusal yayın yapan kuruluşlar için 50 bin liradan 100 bin liraya kadar idari para cezası uygulanması öngörüldüğü anımsatıldı.