Kaçkar Zirvesindeki Arama Kurtarma Eğitiminden Önce Vali Bektaş’a Ziyaret

Kaçkar Zirvesindeki Arama Kurtarma Eğitiminden Önce Vali Bektaş’a Ziyaret
AFAD Başkanlığı’nın planlı eğitim faaliyetleri arasında yer alan “Yüksek İrtifada ve Buzulda Arama Kurtarma Eğitimi”ne katılacak olan personel, Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı ziyaret etti.

AFAD Başkanlığının planlı eğitim faaliyetleri arasında yer alan “Yüksek İrtifada ve Buzulda Arama Kurtarma Eğitimi” bugün başladı. 22 Eylül tarihine kadar Kaçkar Dağları’nın zirvesinde gerçekleştirilecek olan eğitime katılacak olan personel, Kaçkar Dağları’ndaki eğitim programına başlamadan önce Rize AFAD Müdürü Şakir Kurk ile birlikte Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı ziyaret etti.

kackar-zirvesindeki-arama-kurtarma-egitiminden-once-vali-bektas’a-ziyaret-(2).jpg

Ziyaret esnasında Rize AFAD Müdürü Kurk’tan programı hakkında bilgiler alan Rize Valisi Bektaş, son yıllarda Türkiye’de arama ve kurtarma ekiplerinin uluslararası standartlara kavuştuğunu belirterek, Kaçkar Dağlarının zirvesinde gerçekleştirecek olan eğitimin kazasız bir şekilde tamamlanması tememnisinde bulundu.

kackar-zirvesindeki-arama-kurtarma-egitiminden-once-vali-bektas’a-ziyaret-(3).jpg

Çamlıhemşin İlçesi Yukarı Kavrun Yaylası, Mezovit Yaylası ve Kaçkar Dağlarının 3 bin metreyi aşan zirvelerinde gerçekleştirilecek yüksek irtifada ve buzulda arama kurtarma eğitimine, 35 ilden 62 arama kurtarma teknisyeni ve AFAD başkanlığından 15 eğitimci katılıyor.