KADEM Rize Temsilciliği Açıldı

KADEM Rize Temsilciliği Açıldı
KADEM Rize Temsilciliği açılış töreni Rize Öğretmenevi'nde yapıldı.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkanı Doç. Dr. E. Sare Aydın Yılmaz, KADEM Rize Temsilciliği açılış töreninde yaptığı konuşmada "Aileyi ayakta tutan, ailenin esas unsuru, esas aktörü, ailenin birleştiricisi, uzlaştırıcısı, barıştırıcısı kadın olmadan bu toplumu ayakta tutamayız." dedi.

Açılış törenine Vali Erdoğan Bektaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, KADEM Rize İl Temsilcisi Öznur Günay ile davetliler katıldı.

Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, Rize ile ülke genelinde 22 temsilciliğe ulaştıklarını belirterek, atamalarla birlikte bu sayıların 36 olduğunu, 2018 yılı sonuna kadar bu sayıyı 60'a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

sare-aydin-yilmaz-kadin-ve-demokrasi-dernegi-(kadem)-genel-baskani.jpg

Kadın politikaları konusunda ve kadının kalkınması için çalışma yürüttüklerini vurgulayan Yılmaz, "Aileyi ayakta tutan, ailenin esas unsuru, esas aktörü, ailenin birleştiricisi, uzlaştırıcısı, barıştırıcısı kadın olmadan bu toplumu ayakta tutamayız. KADEM kadını merkeze alan bir sivil toplum örgütü olurken aslında aileyi koruyor. Aileyi bir araya getiriyor. Daha güçlü bir ailenin vurgusunu yapıyor." dedi.

Kadınları el üstünde tutan toplumların her zaman gelişmeye açık olduğunu kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti: "Kadın güçlü olacak ki güçlü evlat olsun. Güçlü evlat yetiştirsin. Güçlü evlatlar, güçlü toplumu, güçlü toplumlar güçlü ekonomiyi, güçlü ekonomi güçlü demokrasiyi, güçlü demokrasi de güçlü devletleri doğurur. Biz güçlü devlet olmanın peşindeyiz. KADEM bu amaçları ile cumhurbaşkanımızın önderliğinde daha müreffeh gelecekleri hazırlamak için yoluna devam ediyor." 

kadem-rize-temsilciligi-acildi-(3).jpg

Kadının her zaman üzerine düşeni yaptığına değinen Yılmaz, Kurtuluş Savaşı'nda, 15 Temmuz darbe girişiminde kadınların ülkenin ve devletin geleceği için tanklara mermilere karşı durduğunu ifade etti.

Yılmaz, kadının eğitimi ile birlikte aile bütünlüğündeki rolünün önemine vurgu yaparak, bu anlamda erkeklerden bir adım daha önde haklara sahip olması gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından KADEM Rize Temsilciliği açıldı.

kadem-rize-temsilciligi-acildi-(1).jpgkadem-rize-temsilciligi-acildi-(3)-001.jpgkadem-rize-temsilciligi-acildi-(4).jpgkadem-rize-temsilciligi-acildi-(5).jpg

kadem-rize-temsilciligi-acildi-(6).jpg

kadem-rize-temsilciligi-acildi-(2).jpg