Kadıköy'e Bir Dev Daha Gömüldü

Kadıköy'e Bir Dev Daha Gömüldü
Temsilcimiz Fenerbahçe, Avrupa Ligi yarı finalinde Benfica'ya sahayı dar etti, 3 topumuzun direkten döndüğü maçta avantajı Egemen getirdi: 1-0

Kadıköy'de tarih yazıldı. Fenerbahçe, Avrupa Ligi yarı final ilk maçında 38 maçtır yenilmeyen Benfica'yı 1-0'la geçti, avantajı yaptı. Sarı-Lacivertliler'in golü 71. dakikada Egemen'in kafasından geldi. Bu skorla Fenerbahçe, 2 Mayıs'ta Lisbon'da oynanacak rövanş karşılaşmasına avantajlı bir şekilde gitti.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, yarı final ilk maçında evinde Benfica'yı 1-0 yenerek rövanş maçı öncesi final yolunda avantaj yakaladı. Sarı-lacivertliler'e galibiyeti getiren golü, 71. dakikada Egemen kaydetti. Maçta Cristian'la bir penaltıda direği geçemeyen Fenerbahçe'nin, Sow ve Kuyt'la da birer topu direkte patladı. Bu maçın rövanşı 2 Mayıs'ta Portekiz'de oynanacak ve finale yükselen takım belli olacak.

F.BAHÇE, SOW'LA DİREĞE TAKILDI

Dakikalar ilerledikçe oyunda kontrolü ele geçiren Fenerbahçe, 17. dakikada Moussa Sow'la gole çok yaklaştı, ancak sonuç alamadı. Bu pozisyondan sadece bir dakika sonra bu kez Moussa Sow'un kafa vuruşunda, direk gole izin vermedi.

Arka arkaya kaçan bu pozisyonların ardından oyuna yeniden denge gelirken, Fenerbahçe devrenin son anlarında öne geçmek için baskısını arttırdı.

Maçın 44. dakikasında Pierre Webo'yla önemli bir fırsatı harcayan Sarı-lacivertliler, ilk duraklama dakikası içinde Gökhan Gönül'ün ceza sahasında Ola John tarafından düşürülmesiyle penaltı kazandı.

CRISTIAN PENALTIDA TOPU DİREĞE NİŞANLADI

Penaltıda topun başına geçen Cristian Baroni, meşin yuvarlağı direğe nişanlarken, taraflar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

Maçın ikinci yarısına temsilcimiz Fenerbahçe etkili başladı.

Sarı-lacivertliler 48. dakikada önce Cristian Baroni, ardından da Raul Meireles'le iki kez Benfica kalesini yokladı, ancak kaleci Artur'u geçmeyi başaramadı.

DİREKLER KUYT'A DA İZİN VERMEDİ

Fenerbahçe, maçın 51. dakikasında bu kez Dirk Kuyt'la gole çok yaklaşırken, bu pozisyonda da direkler Sarı-lacivertliler'in gol sevinci yaşamasına engel oldu.

Maçın 54. dakikasında bu kez Benfica, Nicolas Gaitan'la direğe takılırken, Fenerbahçe büyük bir tehlike atlatmış oldu.

Karşılıklı ataklarla devam eden maçta Fenerbahçe, aradığı golü 71. dakikada buldu.

EGEMEN DİREKLERİ GEÇTİ, TAKIMINI ÖNE GEÇİRDİ

Sarı-lacivertliler'in bu dakikada Cristian Baroni'yle kullandığı bir duran top organizasyonunda Benfica defansının hatasını iyi değerlendiren Egemen Korkmaz'ın kafa vuruşunda, yan direğe de çarpan top ağlarla buluştu. 1-0

Maçın geri kalan bölümünde iki takımın da atakları skoru değiştirmezken, Fenerbahçe sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Fenerbahçe, aldığı bu galibiyetle 2 Mayıs'ta Portekiz'de oynanacak rövanş maçı öncesi final yolunda avantaj yakaladı.

FENERBAHÇE: 1 - BENFİCA: 0

STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Milorad Mazic xx, Milovan Ristic xx, Igor Radojcic xx
FENERBAHÇE: Volkan xx, Gökhan xx, Egemen xxx, Yobo xx, Ziegler xx, Meireles xx (Salih dk. 64 x), Mehmet Topal xx, Kuyt xx, Cristian xx (Selçuk dk. 86 ?), Sow xx (Krasic dk. 87 ?), Webo xx
YEDEKLER: Mert, Bekir, Mehmet Topuz, Semih
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman
BENFİCA: Moraes xx, Pereira xx, Garay xx, Jardel xx, Melgarejo x, John x (Moreno dk. 64 x), Gomes x (Martins dk. 81 x), Aimar x (Gaitan dk. 46 x), Matic xx, Salvio xx, Cardozo x
YEDEKLER: Lopes, Miranda, Urreta, Lima
TEKNİK DİREKTÖR: Jerge Jesus
GOL: Egemen (dk. 70) (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Aimar, Pereira, John (Benfica), Cristian, Mehmet Topal, Webo (Fenerbahçe)

fenerbahce-benfica-maci.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

5. dakikada Cardozo'nun arapasıyla ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluşan Salvio’nun vuruşunda kaleci Volkan açıyı iyi kapatarak gole izin vermedi.

12. dakikada Fenerbahçe ceza sahası içine kullanılan taç atışında oluşan karambolün ardından Aimar'ın şutu üstten auta çıktı.

17. dakikada Webo’nun sağ kanattan ortasında kale önünde topa ayak koyan Sow’un vuruşu az farkla auta çıktı.

18. dakikada Kuyt’un sağ kanattan ortasında ceza sahası içerisinde iyi yükselen Sow’un kafa vuruşunda top direkten döndü.

29. dakikada Cristian’ın ceza sahası içine gönderdiği uzun topu Webo kafayla Sow'a doğru havalandırdı. Sow, savunmaya rağmen iyi yükselerek kafa vuruşunu yaptı ancak top üstten auta gitti.

45+1. dakikada Kuyt'ın sağdan pasına Gökhan Gönül hareketlendi, Ola Jon, Gökhan'ı düşürdü ve hakem penaltı noktasını gösterdi.

45+2. dakikada penaltı vuruşunu kullanmak üzere topun başına geçen Cristian meşin yuvarlağı direğe nişanladı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

48. dakikada Gaitan'ın kaptırdığı top sonrasında topla buluşan Cristian topla ilerledikten sonra çok sert vurduancak kaleci Moraes sağına gelen topu kornere çıkardı.

49. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Cristian topu ceza sahası dışında bulunan Meireles’e yolladı. Portekizli futbolcunun topu kontrol ettikten sert vuruşunu kaleci kurtardı.

51. dakikada penaltı noktasında topla buluşan Kuyt'ın dönerek yaptığı vuruş, direkten kalecinin kucağına gitti.

71. dakikada sol kanattan Cristian’ın kullandığı köşe vuruşunda Melgarejo'nun ters kafa vuruşunda top kaleye doğru yöneldi. Topu iyi takip eden Egemen'in kafa vuruşu direkten içeri girdi. 1-0