Kadın hakim kaza kurbanı

Kadın hakim kaza kurbanı
Düğün hazırlığı yapan Karlıova Hakimi Meryem Köken kazada öldü.

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde hakimlik yapan ve bir süre önce doktor Arif Hüdai Köken ile resmi nikah yaparak, düğüne hazırlanan 26 yaşındaki Meryem Özkişi Köken, kardeşinin kullandığı otomobille Bingöl'e ehliyet sınavına girmek için giderken trafik kazasında hayatını kaybetti.

Karlıova Adliyesi'nde Tapu Kadastro Hakimi olan Meryem Özkişi Köken, bir süre önce Bingöl'ün Yedisu İlçesi'nde doktor olan Arif Hüdai Köken ile resmi nikah kıyıp evlendi. Çift önümüzdeki günlerde düğün hazırlığı yaparken, hakim Meryem Özkişi Köken, dün Bingöl'de ehliyet sınavına girmek istedi. Hakim Köken, Karlıova'dan sabah saatlerinde yanında annesi Zeynep ile birlikte kardeşi 22 yaşındaki Harun Özkişi'nin kullandığı 68 FF 885 plakalı özel otomobille Bingöl'e gitmek üzere yola çıktı. Hakim, annesi ve kardeşinin içinde bulunduğu otomobil Ciligöl Köyü yakınlarında virajı alamayarak karşı yönden gelen Ferhat Sağdıç yönetimindeki 25 FC 252 plakalı otomobille çarpıştı.

Şiddetli çarpışmada, başını otomobilin kaportasına çarpan hakim Meryem Özkişi Köken, olay yerinde hayatını kaybederken, otomobili kullanan kardeşi Harun Özkişi araç içinde sıkıştı. Kazada anne Zeynep Özkişi ile diğer otomobilde bulunan 3 kişi hafif yaralandı.

Otomobilde sıkışan Harun Özkişi, olay yerine gelen sağlık ve diğer ekipler tarafından kısa sürede çıkarılıp, ambulansla hastaneye sevkedilirken, durumunun iyi olduğu belirtildi. Kazada ölen kızının başında sinir krizleri geçiren anne Zeynep Özkişi, olay yerinde bulunanlar tarafından güçlükle sakinleştirilebildi.

2 yıldır Karlıova'da hakimlik yapan Köken'in cesedi Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak otopsi yapıldı. Köken'in cenazesinin memleketi Aksaray'a götürülerek burada toprağa verileceği öğrenildi.

BABASI, KIZININ ÖLDÜĞÜNDEN HABERSİZ

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitiren hakim Meryem Özkişi Köken'in Aksaray'da yaşayan babası emekli Mehmet Özkişi'nin, eşi ve iki çocuğunun kaza yaptığını haber aldıktan sonra Bingöl'e gitmek için yola çıktığı öğrenildi. Mehmet Özkişi'nin kızı Meryem Özkişi Köken'i yaralı olarak bildiği öğrenildi. Özkişi ailesinin Hacı Hasan Mahallesi Atatürk Bulvarı'ndaki evlerinde ise yakınları Bingöl'den gelecek haberleri bekliyor. Resmi nikah yapan hakim ve doktor çiftinin, düğünlerini ise 20 Haziran 2011 tarihinde Aksaray'da yapmaya hazırlandıkları belirtildi.