Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Rize'de Açıldı

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Rize'de Açıldı
Kadınların toplumsal hayatta daha aktif olmalarını ve mesleki beceri kazanmalarını hedefleyen “Kadın Kültür ve Sanat Merkezi” Tophane Mahellesi’nde hizmete açıldı.

Açılış törenine; Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, Tophane Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Koçali, Şehit Uğur Korkmaz’ın babası Yılmaz Korkmaz ve vatandaşlar katıldı.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, yapılan çalışmanın oldukça yerinde olduğunu belirterek, “Belediyecilik çok yönlü bir hizmettir. Sosyal hizmetlerin burada veriliyor olmasını görmek bizleri mutlu etti. İnsanlarımızın böylesine ferah ortamlara ihtiyacı vardır. Projeyi gerçekleştiren herkesi kutluyorum” dedi.

img_1375.jpg

Başkan Kasap ise, “Kültür merkezi yapılarının amacı, toplumsal yaşamın gerektirdiği etkileşimlere ortam sağlamak, eğitim, dinlence ve eğlence gibi etkinlikler için kurulmuş olan bu yapıların aynı zamanda kültürel değerlerin gelecek nesillere tanıtılması ve öğretilmesinde aracı rolü üstlendiği de görülmektedir. Yapımı tamamlanan Tophane Mahallesi Kadın Kültür  ve Sanat Merkezi’nin şu an ki fonksiyonu mefruşat kursu olarak başlayacak olup, ilerleyen dönemlerde kadınlarımızdan gelen talepler doğrultusunda farklı kurslar da yapılacaktır.” diye konuştu.

img_1372.jpg

img_1373.jpg

img_1377.jpg

img_1376.jpg

img_1378.jpg

img_1379.jpg