Kadın ve Güçlenme Projesi Rize'de Hayat Bulacak

Kadın ve Güçlenme Projesi Rize'de Hayat Bulacak
Rize'de Kur’an Kursu öğreticilerine “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” konulu tanıtım yapıldı.

Ülke genelinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, İlimiz genelinde ise Vali Nurullah Çakır’ın eşi Cemile Çakır'ın himayelerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kapsamında 81 ilde uygulamaya konulan ‘Gönül Elçileri’ şemsiye projesinin ikinci alt bileşeni olan “Kadın ve Güçlenme” başlığı altında “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” kapsamında hedef gruba yönelik gerçekleştirilecek çalışmalara destek olmak amacıyla Rize Merkezde görev yapan Kur’an Kursu Öğreticilerinin katılımıyla Valilik Mavi salonda bir toplantı gerçekleştirildi.

“Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri” projesinin ikinci aşaması olan “Kadın ve Güçlenme” ana başlığı ile hazırlanan “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” Kuran Kursu öğreticilerine verilen seminere Rize Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, Rize Müftü yardımcısı Ali Çakmak, İl Millî Eğitim Müdürlüğü Yetkilileri, Müftülük Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu elemanları ile Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.

rizede-kadinlar-icin-mesleki-egitim-projesi-1.jpg

Seminerde; bu Proje ile kadınların; kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri, eğitim ve istihdama katılım oranlarının artırılması, istihdam alanında kadın ve erkek arasında fırsat eşitliği sağlanması, geleceklerinin güvence altına alınması, aile ve toplum kazancına destek sağlayarak rol model olmaları amaçlanıyor.

Vali Yardımcısı Şefik Aygöl toplantıda yaptığı konuşmada; ‘‘Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü olarak kadının konumunun güçlendirilmesi, meslek edinmesi ve bu mesleğe yönelik hayatın içerisinde daha aktif ve bağımsız kalabilmesi için belirli çalışmalar ve projeler yürütülmekte. Toplum içerisindeki dayanışmayı, yardımlaşmayı ve herkesin kendine düşen görevi projelendirmesini sağlıyoruz. Bu projeyi tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla beraber yürüteceğiz. Böylece daha olumlu bir netice elde edeceğiz’’ dedi.

Aygöl, “Kadınlar için Meslek Eğitim” Projesinin amacı örgün eğitimin dışında kalmış kadınları yeniden eğitim hayatına kazandırarak onlara ikinci bir şans vermek, meslek eğitimlerinin yanı sıra kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaktır dedi.

Kur’an Kursu Öğreticileri ise, Vaaz ve İrşat programlarında Kur' an Kurslarına devam eden kadın öğrencilerin ve yakınlarının (eğitim, sağlık vb.) bilgilendirileceğini söylediler.

Kadınlar İçin Mesleki Açık Öğretim Projesi kapsamında kayıt yaptıracak olan öğrenciler için Mesleki Açık Öğretim Lisesi yeni öğretim yılı kayıtları 13 Ocak-14 Şubat 2014 tarihleri arasında yapılacak.

“Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” 22 Ekim 2013 Salı günü Ankara’da Rize Valisi Nurullah Çakır'ın eşi Cemile Çakır ve 80 ilin Vali eşlerinin katıldığı toplantıda hayata geçirilmişti.