Kadınlar Gününde Rize'de Sürpriz Yaşadılar

Kadınlar Gününde Rize'de Sürpriz Yaşadılar
Rize Valiliği Gönül Elçileri Birimi'nce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı’nın desteğiyle Rize Öğretmenevinde çok sayıda kadın çalışan, şehit ve gazi aileleri ile sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi kadınların katıldığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği düzenlendi.

Programa ev sahipliği yapan Bayan Yazıcı, programa katılan konukların Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak başladığı konuşmasında Gönül Elçileri Projesi kapsamında önemli çalışmalara imza atıldığını kaydetti. Etkinlikte, programa onur konuğu olarak katılan Tevfik İleri’nin kızı Cahide İleri Aksoy, Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Dervişoğlu Orhon ve Ali Usta’nın kızı Emine Şeyma Usta’ya sürpriz bir şekilde babalarının portreleri hediye edildi.

8-mart-dunya-kadinlar-gunu-etkinligi-8.jpg

Böylesi anlamlı günlerin kadınların sorunlarını dile getirme, paylaşma ve çözüm üretme konusunda bir fırsat olduğunu düşündüğünü kaydeden Bayan Yazıcı, “Kadın demek; aile demek, toplum demektir. Kadın demek; huzur demektir, bereket demek, insan demektir.” İfadelerine yer vererek, “Peygamber efendimiz de her zaman için kadının bilgili olması, kadına önem verilmesi ve güzel sözler söylenmesi gerektiğini belirtmektedir. Ömrü hayatı boyunca kadına verdiği değeri anlatmış ve bunu çevresine çok güzel yansıtmıştır. Tarih boyunca Türk kadını hayatın her safhasında erkeklerin yanında her türlü sorumlulukları paylaşmış, özellikle Kurtuluş Savaşı’nda, mücadelenin her döneminde bu kutsal savaşa destek vermiştir.  Günümüzde artık Türk kadını toplumsal hayata etkin biçimde katılmaktadır. Çalışan, üreten kadınların sayısı hızla artıyor. Ülkemizde ve dünyanın farklı yerlerinde her alanda başarılı olmuş kadınlarımız var. Kadınların geldikleri noktadan büyük bir memnuniyet duyuyorum.” dedi.

8-mart-dunya-kadinlar-gunu-etkinligi-6.jpg

Kadının aynı zamanda anne ve eş olduğunu ancak bütün bu rollerinin ötesinde, duyguları, düşünceleri, ümitleri, hayalleriyle kadının bir birey olduğunu sözlerine ekleyen Bayan Yazıcı, “Her fırsatta, kadın sorunlarının birer insan hakkı sorunu olduğunun altını çizmeliyiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların maruz kaldığı sıkıntıların gündeme getirilmesi, kanıksanmış kimi yanlışların ve haksızlıkların tartışmaya açılması ve farkındalık yaratılması için çok önemli bir fırsat oluşturmaktadır.  Programa emeği geçen tüm arkadaşlara ve katılımlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Babalarının portlerinin takdimi için sahneye davet edilen Tevfik İleri’nin kızı Cahide İleri Aksoy, Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Dervişoğlu Orhon ve Ali Usta’nın kızı Emine Şeyma Usta, bu programda bir ilke tanık olduklarından onur ve gurur duyduklarını ayrıca  duygu yoğunluğu nedeni ile konuşmalarını fazla sürdüremeyeceklerini ifade ettiler. Programda anıların paylaşılması kimi zaman duygu yüklü anların yaşanmasına sebep olurken kimi zaman ise salonda kahkaha seslerinin yükselmesine sebep oldu. Çekilen hatıra fotoğrafı sonrasında renkli dakikalar yaşandı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama programında, Bayan Yazıcı, etkinliğe katılan bayanlarla yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti.

8-mart-dunya-kadinlar-gunu-etkinligi-1.jpg

8-mart-dunya-kadinlar-gunu-etkinligi-2.jpg

8-mart-dunya-kadinlar-gunu-etkinligi-3.jpg

8-mart-dunya-kadinlar-gunu-etkinligi-4.jpg

8-mart-dunya-kadinlar-gunu-etkinligi-5.jpg

8-mart-dunya-kadinlar-gunu-etkinligi-7.jpg

8-mart-dunya-kadinlar-gunu-etkinligi-9.jpg

8-mart-dunya-kadinlar-gunu-etkinligi-10.jpg

8-mart-dunya-kadinlar-gunu-etkinligi-11.jpg

8-mart-dunya-kadinlar-gunu-etkinligi-12.jpg