Kafkas'tan Hakan Şükür'e çok sert sözler

Kafkas'tan Hakan Şükür'e çok sert sözler
Trabzonspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, F.Bahçe karşılaşmasının ardından Hakan Şükür'e sert bir çıkış yaptı.

Trabzonspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, Fenerbahçe karşılaşmasının ardından açıklamada bulundu.

Kafkas, karşılaşma ile ilgili yorumunu kısa tutarak, "Yapacak yorum yok maçla ilgili. Bizim kendi sorunlarımız var. Yumuşak oynuyoruz. Hatanın tamamı bana aittir. Ben üstleniyorum mağlubiyeti. Fenerbahçe Spor Kulübü'ne de başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.

Kafkas, karşılaşma sonunda röportaj verdiği LigTV'nin yorumcularından Hakan Şükür'ün geçtiğimiz haftaki sözlerine de sert bir yanıt vererek dikkatleri üzerine çekti. Hakan Şükür hafta içinde Kafkas'ın Sivasspor maçının ardından yaptığı '3 aylık süre istiyorum' sözlerini G.Antep galibiyetinden sonra neden söylemediğini hatırlatmıştı.

Bu sözler ile ilgili sert konuşan Kafkas, "Maçla ilgili değerlendirmenin dışında Hakan Şükür'e iki çift lafım olacak. Ben sözünün arkasında duran bir adamımdır. Benim söylemlerimi kimse hiç bir şeyle karıştırmasın. Gaziantepspor maçından sonra da ben takımın tam hazır olamayacağını ifade etmiştim. Kendisi sözlerine biraz dikkat etsin." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un maç kazanamamaktan çok farklı sorunları olduğunu dile getiren Kafkas, "İyi başlamak değil, iyi bitirmek önemlidir. Ofsayt oldu, gol oldu vs. bunlar çok önemli değil. Bizim kendi içimizde olan sorunlarımızı çözmemiz gerekiyor. Trabzonspor'un ruhunu canlandırmak için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Son olarak deneyimli teknik adam, sözlerinin her zaman arkasında durduğunu ifade ederek, "Teknik adamlık yapıyorsanız söylediklerinizin arkasında durmak zorundasınız. Biz göründüğünden daha büyük ve bağlı bir camiayız. Kendime kredi sağlamak için bunları söylemiyorum, istediğim ve kendime inandığım için bunları ifade ediyorum." dedi ve sözlerini noktaladı.

ŞÜKÜR'ÜN CEVABI

Hakan Şükür ise Kafkas'ın sözlerine hızlı bir cevap verdi. Şükür, Tolunay Kafkas'ın Gaziantepspor maçından sonra da Sivasspor maçından sonrakine benzer bir açıklamada bulunabileceğini ve o anki sözlerini tam hatırlamadığını ifade etti. Şükür ayrıca Tolunay Kafkas'a yönelik açıklamasında "Ben eleştirebilirim. Trabzonspor kadrosunda bence yanlışlıklar vardı. Sağ ve sol bekin ikinci defa birlikte oynaması örneğin. Bunları Gaziantepspor maçından sonra da söyledim. Oyuncuların yumuşak oynadığını vs. Uzatmaya çok değecek mevzular değil ancak ben inandığımı söylüyorum. Oyuncu tercihlerinde önce korumayı düşünüyorsanız."

BASIN TOPLANTISI

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, 3-0 yenildikleri Fenerbahçe karşılaşmasına ilişkin olarak, sorumluluğun kendine ait olduğunu, Fenerbahçe Spor Kulübü'nü haklı galibiyetten ötürü tebrik ettiklerini söyledi.

Kafkas, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçla ilgili söylenecek çok fazla fazla bir şeyin olmadığını belirterek, ''İki şey var. Birincisi sorumluluk bana ait. İkincisi Fenerbahçe Spor Kulübü'nü haklı galibiyetten ötürü tebrik ederiz'' dedi.

Genelde istediklerini sahaya yansıtamadıklarını ifade eden Kafkas, ''Kırılgan ve agresif olmayan yapımız var. Bunun üzerinde çalışacağız. Önümüzdeki hafta daha iyi çalışacağız'' diye konuştu.

Kafkas, bir gazetecinin, ''verilmeyen gol ile ilgili neler söyleyeceksiniz'' sorusu üzerine, ''Oyun iyi değil. Gol oldu, ofsayt oldu. Şu oldu bu oldu, saha içinde bunları telafi edecek güce sahibiz. Gol olmaması, ofsayt olup olmaması çok önemli değil. Görüntü iyi değil. Biz güçlü bir camiayız, mutlaka bunun altından kalkacağız'' ifadelerini kullandı.

Şehirde maç havası olmadığı yönündeki bir soru üzerine Kafkas, ''Bu ruhu canlandırmak istiyoruz. Bu konuda her türlü ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bunu da yapacağız. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bizden çok oyuncu grubuna da büyük sorumluluk düşüyor. Tekrar bu camianın büyük camia olduğunu, kaybetmenin ve kazanmamın bir alışkanlık olduğunu öğreteceğiz onlara'' dedi.

Ellerinde bir oyuncu kadrosunun bulunduğunu söyleyen Kafkas, ''Bu kadroyla sezon sonuna kadar devam edeceğiz. Formda olan, iyi oynayanlar oynayacaklar, olmayanlar kenarda bekleyecek'' dedi.