"Kahraman ebe" başarı belgesi ile ödüllendirildi

"Kahraman ebe" başarı belgesi ile ödüllendirildi
Artvin'in Hopa ilçesindeki şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen heyelandan 5 kişiyi çevredeki vatandaşların yardımıyla çıkaran ebe Çiğdem Çakıroğlu'na Hopa Kaymakamlığınca "başarı belgesi" verildi.

Hopa'da 24 Ağustos'ta şiddetli yağışın ardından Yoldere köyünde meydana gelen heyelanda 6 kişiden 5'ini çevredeki vatandaşların yardımıyla çıkaran ve yöre halkı tarafından "Kahraman ebe" olarak adlandırılan Çiğdem Çakıroğlu'na, Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan tarafından "başarı belgesi" verildi. Kaymakam Özkan'dan ödülünü alan Çakıroğlu: "Bu ödülü o gün orada benimle mücadele eden insanlar adına alıyorum" dedi.

Hopa 112 Acil Servis ekibinde görevli ebe Çakıroğlu'nu makamında kabul eden ve bir süre görüşen Kaymakam Özkan, olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, sel felaketinde gösterdiği üstün gayret ve özverili çalışmalarından dolayı ebeyi tebrik etti.

cigdem-cakiroglu-mehmet-ali-ozkan.jpg

Çakıroğlu ise belgesini aldıktan sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, heyelanın meydana geldiği gün sabah saatlerinde bir hastayı ambulansla Rize'ye götürdüklerini ve ardından geri döndüklerini söyledi.

Dönüş yolculuğu sırasında yolların heyelan nedeniyle kapandığını ve şiddetli yağmurun devam ettiğini anımsatan Çakıroğlu, "Zorlanarak hastaneye ulaştık. Geldiğimizde kayıp olan Taha Su'nun babası ağlayarak 'çocuğumu bulun' diyordu. Çocuğun nerede olduğunu sordum fakat selden dolayı olay yerine giremedik. Anons geldi 'Yoldere köyüne gidin yaralılar var fazla sayıda' denince ambulansla zor da olsa Yoldere köyüne ulaşmayı başardık" ifadesini kullandı.

Çakıroğlu, olay yerinde ulaştıklarında yolların kapalı olduğunu belirterek, "Ambulanstan acil çantasını ve omurga tahtasını alarak heyelandan yıkılan eve gitmeye karar verdim. İçimden bir ses 'sen giremezsin' dediyse de vicdanım elvermedi. Acil çantasını alıp girdim. Belime kadar heyelanın içine battım hatta bazı yerlerde biriken çamur nedeniyle boğazıma kadar battım, güçlükle de olsa eve ulaştım" diye konuştu.

Burada yardım bekleyen ve heyelan altında kalan insanları çevredeki vatandaşların yardımıyla bulundukları yerden çıkarttıklarını vurgulayan Çakıroğlu, şöyle devam etti:

"İnsanlar paniklemiş, korkmuştu. Sakin olmaları konusunda uyardım. İplerle çıkarılan yaralıları omurga tahtasına battaniyeye sararak hastaneye gönderdik. Kimisi ağaçları kesip yol yapıyor, kimisi çamura batan arkadaşını kurtarıyordu. Mahsur kalan 5 kişiyi heyelanın altından iple tek tek çekerek çıkarttık. Olay yerinden çıktığımda yaraları taşımaktan ambulans kalmamış pikapla hastaneye gitmek zorunda kalmıştım. Hastaneye ulaştığımda çalışma arkadaşlarım beni gördüklerinde tanıyamıyor kimisi sarılıyor kimisi beni çamurdan temizleyeme çalışıyordu. Ekip olarak herkes elinden geleni yaptı. Buna rağmen nöbetime devam ettim ama 3 gün bacaklarımı hissetmedim. Bu ödülü o gün orada benimle mücadele eden insanlar adına alıyorum."

Heyelandan yaralı olarak kurtulan hamile Cansu Kaya'nın doğacak kızına kendisinin adını vereceğini basından öğrendiğini ve çok mutlu olduğunu belirten Çakıroğlu, "Heyelandan çıkardığımız ve hamile olduğunu öğrendiğimiz Cansu Kaya’nın doğacak olan kız çocuğuna benim adını vereceğini öğrendim. Kurban Bayramı'nda ziyaretlerine gittim ancak Hopa'dan ayrılmıştı. Bebeğini dünyaya getirdiğinde mutlaka kendilerini ziyaret edeceğim" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu da olaydan kısa bir süre sonra ebe Çiğdem Çakıroğlu’nu arayarak teşekkür etmişti.

cigdem-cakiroglu-mehmet-ali-ozkan-kahraman-ebe-basari-belgesi-ile-odullendirildi.jpg