'Kahraman' Projeye 'Tazeoğlu' Desteği

'Kahraman' Projeye 'Tazeoğlu' Desteği
Ünlü Şair-Yazar Kahraman Tazeoğlu, RENK projesine destek için kitap okudu, sevilen şiirlerini Rizeliler için seslendirdi.

Rize Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Rize Valiliği ve Rize Belediyesi'nin desteğiyle Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesine destek için Ünlü Şair-Yazar Kahraman Tazeoğlu’nun da şiirlerini seslendirdiği “Anneler Kitap Okuyor” etkinliği düzenledi. Yarım saat geç başlaması dolayısıyla katılımcıların alkışlarla protestoda bulunduğu program, yine aynı katılımcılar tarafından beğeniyle takip edildi ve alkışlar eşliğinde sona erdi. Tazeoğlu, kitap okuma etkinliğinde kendisine ait "Bukre" adlı kitabı okumayı tercih ederken, çok sayıda seyircinin cep telefonlarıyla ünlü sanatçının programını kayda aldığı gözlerden kaçmadı.

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-49.jpg

Programda Rize Kent Konseyi Başkanı Metin Topçu, Rize Valisi Ersin yazıcı ve Ünlü Şair-Yazar Kahraman Tazeoğlu kısa birer konuşma yaparken Tazeoğlu’nun söyleşisi ve şiir dinletisi öncesinde salondakiler kitap okuma etkinliğini gerçekleştirdi. Tazeoğlu’nun sevilen şiirlerini duygu yüklü bir şekilde okuması ve kendine özgü anlatımıyla örneklendirmelerle söyleşide bulunmasıyla sona eren programda sanatçının kendine ait şiir kitaplarının imza törenine geçilmeden Rize Valisi Ersin Yazıcı ve Eşi Hanife Yazıcı ile Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın Eşi Menduha Kasap tarafından sanatçıya çeşitli hediyeler, Rize Kent  Konseyi Başkanı Metin Topçu ise günün anlamına istinaden Tazeoğlu’na çiçek takdiminde bulundu.

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-45.jpg

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen programa Ünlü Şair-Yazar Kahraman Tazeoğlu’nun yanısıra Rize Valisi Ersin Yazıcı ve Eşi Hanife Yazıcı, Rize Kent Konseyi Başkanı Metin Topçu, Rize Kent  Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Semiz, Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt ve Eşi Güneş Türüt, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın Eşi Menduha Kasap, Ak Parti Rize İl Kadın Kolları Başkanı Sema Topaloğlu Yağcıtekin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın Eşi Pınar Karaman, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı'nın Eşi Esma Çakıcı, Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın Eşi Sevim Doğan, vatandaşlar, şiirseverler ve Kahraman Tazeoğlu’nun hayranları katıldı.

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-47.jpg

Programın açılış konuşmasını yapan Rize Kent Konseyi Başkanı Metin Topçu, Rize Kent Konseyi Başkanı seçildiğinde kendisine söz verdiğini ifade ederek, sivil toplumun güçlü bir kentin ulusal ve uluslar arası diyaloğa açık ortak iş yapmak kültürüne sahip özerk bir kent konseyi olarak üniversite, valilik ve belediyenin de desteğini alarak katılımcı ve müzakereci demokrasi ilkesi temelinde kentin karar süreçlerinde aktif rol almasını sağlayacak kent vizyonunu geliştirebilmek için çalışabileceğini söylediğini kaydederek, Rize Kent Konseyi olarak bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüğünü ve birçok etkinlik düzenlediklerini belirtti. Kent Konseyi Kadın Meclisinin de çok başarılı etkinlikler içerisinde yer aldığını sözlerine eklyen Topçu, “Başarının sırrı okumaktır. Okuyan insan başkalarının sözüne aldanmaz; bilgisiyle, geliştirdiği düşüncesiyle hayatı daha iyi kavrar. Kitap okumanın birçok problemi çözdüğünü, psikolojik destek sağladığını hepimiz biliriz. Haftada ya da ayda kaç kitap okuyacağınıza dair kendinize hedef belirleyin. Okudukça kişi kendisini geliştirdiğinden arkadaşları arasında da farkını gösterecektir.” şeklinde konuştu.

metin-topcu.20150221190535.jpg

Konuşmasına Rize Kent Konseyi Başkanı Metin Topçu ve Kent Konseyi Kadın Kolları Başkanı Hatice Semiz’e şükran ve teşekkürlerini sunarak başlayan Rize Valisi Ersin Yazıcı, konuşmasının devamında, Rize’de göreve başlayalı yaklaşık 9 ay olduğunu, eğitimle ilgili birtakım sorun ve sıkıntılar tespit ettiğini, bu sorunun giderilmesi için mutlaka bir şeyler yapması gerektiğini düşündüğünü ifade ederek, “Nasıl bir yol alabiliriz, ne yapabiliriz, kentin eğitim seviyesini nasıl yükseltebiliriz? Sorularıyla birlikte gençliği kitap okumaya, diğer kültürel etkinliklere dahil etmeye, yaşamın içine biraz daha çekmeye ve geleceğimizi teslim edeceğimiz gençleri daha donanımlı olmaya, bunları sağlayacak yolu belirlemeye karar verdik. Renk adını verdiğimiz Rize’de eğitime nitelik kazandırma projesi başlattık. Şuanda ilimizin her köşesinde İkizdere’nin Anzer bölgesindeki köyünden Fındıklı’ya, Derepazarından Ardeşen’in Tunca Beldesine kadar her tarafta bütün okullarda düzenli olarak haftada en az 2 saat olmak koşuyla okul idarelerimizin belirlediği okuma saatleri yapılıyor. “ dedi.

ersin-yazici.20150221190548.jpg

Toplum olarak okumada ne yazık ki biraz eksik kalındığını ve kitap okumanın uzun kazanabileceği zamanın okul çağı olduğunu kaydeden Vali Yazıcı, “Eğer okul çağlarında okuma alışkanlığını kazanamadıysak, daha sonra bunu kazanmakta biraz zorlanıyoruz. Bu projenin başka kısımları da var ancak ben kitap okumayı çok önemsiyorum. Projeyi yürüten bütün öğretmen arkadaşlarımı huzurlarınızda tebrik ediyor, kendilerine teşekkür ediyorum. İlk defa ilimizde kitap okuma sayısı arttı. 8. Sınıflarda MEB TEOG sınavları vardı. Bu sınavda geçen yıla göre Rize’de çok ciddi bir artış oldu. Ortalama puanımızı geçen yıla göre yaklaşık 5,7 artırdık. 1 puan 4-5 ile tekabül ediyor. Dolayısıyla bir yılda bu artış çok iyi bir artıştır. İlerleyen dönemlerde iyi bir sıçrama yapacağımıza inanıyorum. Kent Konseyinin bu konuya sahip çıkmasından, destek olmasından dolayı Kent Konseyi yönetimine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. İnsanlar bu tür projeleri aman sende… gelen proje yapıyor, giden proje yapıyor diyerek küçümseyebilir ama Kent Konseyi bu konuyu hafife almadı bu konuyu benden daha çok önemsedi tekrar tekrar canı gönülden kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-5.jpg

Vali Yazıcı, eğitim konusunda Rize’de yapılacak çok şeyler olduğuna inandığını ifade ettiği konuşmasının son bölümünde ise sözlerini tamamlarken RENK Projesi’nin Rize’nin STK’sından esnafına, öğrencisinden işadamına, sanatçısından öğretmenine, kamu görevlilerinden siyasetçisine kadar bütün herkesi ilgilendirdiğine vurgu yaparak Rizeliler olarak bu projeye gereken önemi ve desteği vermelerini isteyerek, “İnanıyorum ki; kitap okumayayla başlayan ve diğer alanlarda devam edecek Renk projesi 3-4 yıl sonra gerçekten Rizemizin olması gerektiği noktada saygıdeğer bir sırada olacağına inancım tamdır. Bunu hep beraber başaracağız. Bunu tüm STK’lar, tüm halkımızla birlikte başaracağız. Heyecanlıyım, mutluyum. Çünkü bugün burada Değerli Sanatçımız Kahraman Tazeoğlu’nun da aramızda bulunduğu bir ortamda böyle bir katılım, böyle bir destek beni çok mutlu ediyor.” İfadelerine yer vererek, 23 yıllık idareci olduğunu ve Türkiye’de son 8-10 yıldır para ile yapılacak her türlü yatırımın, projenin, Ovit projesi gibi sona ereceğini ancak her şeyden önce eğitimin geldiğini, ülkenin eğitimli yetişmiş insanlara ihtiyacını bulunduğunu ve iyi yetişmiş insanların tüm bu projeleri başarıyla sona erdireceğini kaydetti.

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-6.jpg

Kahraman Tazeoğlu ise çok önemi bir proje olan RENK Projesi’ne destek vermek amacıyla Rize’ye geldiğini ifade ederek, projenin Rize’nin geleceğine önemli katkıda bulunacağına dikkat çekti. Böylesine güzel bir projeyi uygulamaya koyan başta Rize Valisi Ersin Yazıcı olmak üzere projeye destek olanlara teşekkürlerini ileten Tazeoğlu, projenin devamlı hale gelmesini ve devam ettirilmesini diledi.

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-38.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-26.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-27.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-28.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-29.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-30.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-31.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-32.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-35.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-33.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-50.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-37.20150221192305.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-48.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-46.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-43.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-42.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-40.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-39.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-36.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-44.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-41.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-8.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-11.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-7.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-12.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-16.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-18.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-20.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-19.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-9.20150221193144.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-13.20150221193158.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-21.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-22.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-23.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-25.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-10.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-14.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-15.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-17.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-24.jpg

kahraman-tazeoglu-renk-projesi-icin-rizede-34.jpg

kahraman-tazeoglu-rizede-renk-projesinde-4.jpg

kahraman-tazeoglu-rizede-renk-projesinde-3.jpg

kahraman-tazeoglu-rizede-renk-projesinde-2.jpg

kahraman-tazeoglu-rizede-renk-projesinde-1.jpg

kahraman-tazeoglu-rizede-renk-projesinde.jpg