Kaldırım, Elazığ Valiliğine atandı

Kaldırım, Elazığ Valiliğine atandı
İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Valiliğine atandı.

Vali atamalarına ilişkin kararname Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugünkü sayıda yayımlanan kararnameye göre; aralarında İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk ile 19 vali merkeze atanırken, 41 ilin valisi değişti ve 12 kaymakam vali olarak çeşitli illere atandı. Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Van Valiliğine atandı. Elazığ Valiliğine ise  İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Çetin Oktay Kaldırım atandı.

Çetin Oktay Kaldırım Kimdir?

cetin-oktay-kaldirim-doka-genel-sekreteri-001.jpg

Çetin Oktay Kaldırım Çaykara Ulucami’den Bayburt’a göçen Kaldırım ailesinin evladı olarak 04.01.1974 tarihinde Bayburt’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bayburt, lise öğrenimini ise Erzurum’da tamamladı. 1998 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 26.11.1998 tarihinde Gümrük Müsteşarlığında Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (ECO) alanında uzman yardımcısı olarak görev yaptı. İçişleri Bakanlığının açmış olduğu kaymakam adaylığı sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliğine intisap etti. Kaymakam adaylığı kursunu üstün başarıyla tamamladıktan sonra on yıl süreyle Türkiye’nin birçok bölgesinde kaymakam ve Vali Yardımcısı olarak görev yaptı.

2010 yılından beri ise 6 ili (Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Gümüşhane) kapsayan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nda Genel Sekreter olarak görev yapmaktadır. Kaymakamlık ve Genel Sekreterlik görevi süresince kamu yönetimi, yeni kamu yönetimi anlayışı, sınır güvenliği, yerel ve bölgesel kalkınma, insan hakları, Avrupa Birliği, rekabet, kümelenme, uluslararası ilişkiler gibi birçok alanı kapsayan birçok seminer, program ve kursa katıldı. 2008 yılında Singapur’da Kamu Yönetimi ve Yönetişimi alanında eğitim aldı. 2008-2009 İngiltere’de Portsmouth Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi ve Avrupa Birliği dalında master programına katıldı. 2012 ve 2013 yıllarında Japonya’da kırsal kalkınma, afet yönetimi ve Japon kamu yönetimi örgütlenmesi hakkında programlara katıldı. Ayrıca yurtdışında birçok çalışma programı, toplantı ve resmi ziyarete katıldı. Bakan Süleyman Soylu döneminde İçişleri Bakanlığında Vekaleten Müsteşar Yardımcılığına atanan Çetin Oktay Kaldırım evli ve üç çocuk babası olup İngilizceyi çok iyi düzeyde, Almancayı ise orta düzeyde bilmektedir.