Kaldırım'ın Yetkileri Alındı

Kaldırım'ın Yetkileri Alındı
Bu yıl Doğu Karadeniz’de yaş çay kampanyasında yaşanan olumsuz tablonun faturası Genel Müdür Yardımcılarından Yunus Kaldırım’a kesildi.

Çaykur'da Yönetim Kurulu üyeliği görevi uzatılmayan Kaldırım’ın, emekliliğine 2 yıl kaldığı, tüm yetkilerinin elinden alınarak, adeta istifaya zorlandığı öğrenildi. Yunus Kaldırım’dan boşalan Çaykur Yönetim Kurulu Üyeliğine, Fındıklılı hemşerimiz Dr. Turgay Turna atandı.

Yönetim Kurulundaki bu değişiklik, 2012 yılında Doğu Karadeniz Bölgesinde yaş çay kampanyasının Mayıs ayında doruğa ulaşan yaş çay alımlarıyla ilgili olarak; başta Rize olmak üzere, komşu il ve ilçelerde yaşanan olumsuz tablo ve gelişmelerle ilgili faturanın, Çaykur’da Tarımdan sorumlu olan Genel Müdür Yardımcısı Yunus Kaldırım’a kesildiği şeklinde yorumlandı.
 
Of’lu olan Yunus Kaldırım, tam 36 yıldır Çaykur camiasında görev yapıyordu.17 yıldır Nejat Ural, Ekrem Yüce, İmdat Sütlüoğlu gibi Çaykur’daki Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlarının hem yardımcılığını hem de Yönetim Kurulu üyeliğini yapan Yunus Kaldırım, 2003 yılından beri 3′er dönem olmak üzere, tam 9 yıldır aralıksız olarak Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Yaş haddinden emekliliğine 2 yıl kalan Yunus Kaldırım’ın ilk etapta görev süresi sona eren Yönetim Kurulu Üyeliği uzatılmadı ve ardından da Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı olan İmdat Sütlüoğlu tarafından tüm yetkileri elinden alındı. Ona bağlı olan tüm birimler ise diğer iki genel müdür yardımcısı olan Süleyman Pınarbaş ve Dr. Turgay Turna’ya bağlandı.
 
Adeta aday Memur konumuna getirilen Yunus Kaldırım’ın bu operasyonla by-pass edilerek Genel Müdür Yardımcılığından da istifaya zorlandığı öne sürülüyor. Yunus Kaldırım’ın işe giriş ve çıkışlarının hem kamera hem de imza cetveliyle kontrol altında tutulduğu da iddia ediliyor.

Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu’nun Başkanlığındaki ÇAYKUR’da Genel Müdür Yardımcısı olan Süleyman Pınarbaş’ın Yönetim Kurulu üyeliği ise 3 yıl daha uzatıldı. Hazineyi temsil eden Hikmet Esen’in vefatıyla boşalan Yönetim Kurulu Üyeliğine yine atama yapılmadı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Çaykur’daki Yönetim Kurulu Üyeleri; yine Necmettin Ekinci ve Ali Karaca’dan oluştu.
 
ÇAY-SAN A.Ş.’NİN YÖNETİMİNE DE YENİ İSİMLER ATANDI
 
Bu arada Çay-Kur’un büyük hissedarı olduğu İyidere’deki ÇAY-SAN kutu ve ambalaj fabrikasının yönetimine de Çay-Kur’un temsilen yeni isimler atandı.
 
Genel Müdür Yardımcısı Dr. Turgay Turna, Satın Alma Dairesi Başkanı Rahmi Şenkaya ve İyidere Çay Fabrikası Müdürü Yaşar Mete’den oluştu.
 
Yönetime giren bu yeni isimlere ayda en az 1.000.00 TL huzur hakkı ödenecek.