Kalecik'te yolcu otobüsü devrildi: 8 ölü, 34 yaralı

Kalecik'te yolcu otobüsü devrildi: 8 ölü, 34 yaralı
Kastamonu'dan Ankara'ya giden yolcu otobüsünün Kalecik ilçesinde devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 8 kişi hayatını kaybetti, 34 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Kastamonu'dan gece 00.30'da Ankara'ya hareket eden Sedat Gürer yönetimindeki 06 FR 0311 plakalı yolcu otobüsü, sabah saat 06.00 sularında Kalecik ilçesi sınırlarında, Çankırı-Çandır yol ayrımında kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. 

Kazada 8 kişi hayatını kaybederken 11'i ağır 34 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Kırıkkale ve Ankara'daki hastanelere sevk edildi. 

İlk belirlemelere göre kazada hayatını kaybeden 4 kişinin İlknur Bideci (26), İlhan Özdemir (42), Ali Yıldız (19) ve Gamze Duru (25) olduğu, ölen diğer yolcuların kimlik tespitine çalışıldığı bildirildi.

Valilikten açıklama 

Öte yandan, Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, trafik kazasının, sürücünün uyuması sonucu meydana geldiği, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Kazada yaralanan 7 kişi Kırıkkale'ye getirildi

Kastamonu'dan Ankara'ya giden yolcu otobüsünün Kalecik ilçesinde devrilmesi sonucu meydana gelen kazada yaralanan 7 kişi Kırıkkale'ye getirildi.

Kazada yaralanan Aytaç Çağlar Fakı, Buket Fakı, Yakup Özer, Nazmiye Buyuran ve Fatma Ebru Bordanacı Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, Semcan Özsoy ile Nuran Urgancı da Yüksek İhtisas Hastanesinde tedavi altına alındı. 

Yaralılardan Aytaç Çağlar Fakı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kastamonu'dan Ankara'ya gitmek için yola çıktıklarını söyledi.

"Otobüs şoförü büyük ihtimalle yolu bilmiyordu"

Kaza anı hakkında bilgiler veren Fakı, şunları anlattı: "(Otobüs şoförü) Büyük ihtimal uykusuzluk vardı. Saat 03.30'da mola verdik. Sonra uyumuşum. Kaza yaptığımız yer dümdüz bir yol. Yani kaza yapılacak bir yer değildi. Herkesin tahmini otobüs şoförünün uyuduğuydu. Uyumasaydı belki bu 8 kişi ölmeyecekti. Ben bu hastanede olmayacaktım. Eşim sınava girecekti, ben geri dönecektim. Otobüs şoförü büyük ihtimalle yolu bilmiyordu. Başka bir ilin otobüs şoförüydü. Çünkü birkaç kere yolu kaçırıp tekrar geri gelerek döndüğümüz oldu. Firmalardan isteğimiz, yolları bilen şoförleri otobüslere versinler ki bu acıları yaşamayalım. Her otobüste bir yedek şoför olsun. Ben burada eşimi bekliyorum. Belki eşim buradan Ankara'ya sevk edilecek. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. Ölenlerin ailelerine sabır diliyorum."