Kalender: Rize İçin İçler Acısı Noktadayız

Kalender: Rize İçin İçler Acısı Noktadayız
Evrensel Hafızlar Derneği Rize Şube Başkanı Ali Kalender, bir zamanlar Türkiye’nin gözbebeği olan Rize’nin içler acısı duruma düşmekte olduğunu vurguladığı açıklamasında acı gerçeği ifade etti.

Evrensel Hafızlar Derneği Rize Şubesi tarafından dün akşam İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Mekke’nin Fethi ve Kur’an Ziyafeti” programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Evrensel Hafızlar Derneği Rize Şube Başkanı Ali Kalender, Türkiye geneli nüfus ortalamasına bakıldığında en çok hafızın yetiştiği bir şehir olan Rize’nin bu kimliğini kaybetmeye başladığını ve artık Rize’deki Kur’an Kurslarında Rizeli öğrencilerin ender görüldüğüne vurgu yaparak sokaklarında yürüyen her 3 kişiden 2’sinin hafız olduğu Rize’nin gelecekte dışarıdan hafız transferi yapmak zorunda kalacağını kaydetti.

evrensel-hafizlar-dernegi-rize-sube-baskani-ali-kalender.jpg

DÜNYA VE İSLAM COĞRAFYASINDA YENİ FETİHLER YAŞANACAK

Programın açılış konuşmasında Mekke’nin Fethi ile ilgili bazı açıklamalarda bulunan Kalender, Malazgirt Zaferiyle İstanbul’un Fethi’nin önünü Mekke’nin Fethi’nin açtığını ifade ederek Mekke’nin Fethi öncesi bazı bedellerin ödendiğini ve her fetihten önce de bazı bedellerin ödenmekte olduğunu ifade ederek, “Şu dönemde de İslam tarihi 2 asırlık dönemle en uzun fetret dönemini yaşıyor. Bu 2 asırlık dönemde de çok bedeller ödendi. Allah’ın izniyle ödenen bu bedeller yeniden fetihlerin meydana gelmesine; Dünya ve İslam coğrafyasında yeni fetihlerin meydana gelmesine vesile olacak.” diye konuştu.

rizede-mekke’nin-fethi-ve-kur’an-ziyafeti-1.jpg

MEKKE’NİN FETHİ İSTANBUL’UN FETHİ’NİN ÖNÜNÜ AÇMIŞTIR

ali-kalender-evrensel-hafizlar-dernegi-rize-sube-baskani-foto.jpgKalender, Mekke’nin Fethi ile ilgili açıklamasında şunları kaydetti: Mekke şehri şehirlerin anası. Mekke’nin Fethi de fatihlerin anasıdır. Fetihler, Mekke’nin Fethine benzediği kadarıyla fetih, Fatihler de Hz. Muhammed (S.A.V.)’ye benzediği ölçüde fatihtir. Mekke’nin Fethi birçok fethin kapısını açmıştır. Her fetihten evvel bazı bedeller ödenmiştir. Mekke’nin Fethi’nden önce Sümeyye Annemizin İslam davasının nesillere taşınması için canını İslam davasına feda etmesi Mekke’nin Fethi öncesi ödenen bir bedeldir. Hz. Bilal’in kızgın topraklar, kızgın kumlar üzerine yatırılıp; üzerine ağır kayalar konulduğunda Allah’ın ismini haykırması Mekke’nin Fethi evvelinde ödenen bir bedeldir. Mekke’nin Fethi; Malazgirt Zaferi ve İstanbul’un Fethine ön ayak olmuştur. Her fetihten önce bazı bedeller ödendiği gibi şu dönemde de İslam tarihi 2 asırlık dönemle en uzun fetret dönemini yaşıyor. Bu 2 asırlık dönemde de çok bedeller ödendi. Allah’ın izniyle ödenen bu bedeller yeniden fetihlerin meydana gelmesine; Dünya ve İslam coğrafyasında yeni fetihlerin meydana gelmesine vesile olacaktır ve Allah’ın izniyle İslam coğrafyasında akan kan, akan gözyaşı yerini huzura, barışa ve refaha ulaştıracaktır.

rizede-mekke’nin-fethi-ve-kur’an-ziyafeti.jpg

RİZE İÇİN İÇLER ACISI NOKTA: RİZE’YE GELECEKTE HAFIZ TRANSFER ETMEK ZORUNDA KALACAĞIZ

Rize’nin Türkiye geneli nüfus ortalamasına bakıldığında en çok hafız yetiştiren şehir olduğunu ifade eden Kalender, günümüzde Rize’deki Kur’an Kurslarındaki Rizeli öğrenci sayılarının yok denecek kadar az olduğuna vurgu yaptığı acı gerçeği ise şöyle açıkladı: Rize şehri, Türkiye geneli nüfus ortalamasına baktığımızda en çok hafızın yetiştiği bir şehirdir. Bizler de bu şehirde okuduk, burada hafız olduk ve bu şehirde görev yapıyoruz. Ama şehrimiz için içler acısı olan bir nokta var. Bugün Kur’an Kurslarımız harıl harıl işliyor, çalışıyor, hafızlar yetişiyor. Kur’an’ın ayaklı muhafızları yetişiyor. Ancak Kur’an Kurslarımıza baktığımızda 50 tane Kur’an Kursu öğrencisi olan Kur’an Kursumuzda 3 tane Rizeli öğrenci var. 200 tane Kur’an Kursu öğrencisi olan kursumuzda 10 tane Rizeli öğrenci var. Evet biz hafız yetiştiriyoruz, başka illerden gelen öğrenciler de bizim evlatlarımız itirazımız yok ama bu sokaklarda gezdiğimizde her 2 kişiden birinin hafız olduğu bu sokaklarda veya  her köyde 30 kişiden 20 kişinin hafız olduğu köylerde şu anda hafızlar var ama yarın hafız bulmakta zorlanacağız. Ve yarın bu memlekete Allah muhafaza dışarıdan hoca transfer edeceğimiz zamanlar olabilir. Ben sizlerden istirham ediyorum. Kur’an Kurslarına yardımı esirgemeyeceğiz ama bir evladımızın da hafız olabilmesi için başarılı olan evladımızı Kur’an Kursuna göndereceğiz. Belki evladımız doktor olacaktır olsun ama hafız doktor olsun. Belki hakim olacaktır olsun ama imanlı hafız hakim olsun. Devletine, milletine, memleketine sahip hakim olsun, hafız olsun imanı olsun. Sizlerden istirham ediyorum. Çocuklarımızı bizlerde Kur’an Kurslarına gönderelim. Evet yardım ediyoruz ama okuttuğumuz çocuklarımız arasında kendi çocuklarımız da olsun.

ali-kalender-evrensel-hafizlar-dernegi-rize-sube-baskani.jpg

Programa, Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Konsolosu Seyyid Ebu Talip Ruhani, Kendirli Belde Belediye Başkanı Salih Uzun, Saadet Partisi Rize İl Başkan Vekili M.Emin Dilsiz, Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı İbrahim Araboğlu, İl Müftü Yardımcıları, Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, Memur Sen Rize Şube Başkanı Resul Usta, Anadolu Gençlik Derneği Rize Şube Başkanı Fahri Alkan ve 1500’ü aşkın vatandaş katıldı.

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize’de Kur’an Sevgisi Salona Sığmadı