Kalender; Vatandaşla Fırıncıyı Karşı Karşıya Getirip Seyrediyorlar

Kalender; Vatandaşla Fırıncıyı Karşı Karşıya Getirip Seyrediyorlar
Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kalender, Rize'de ekmeğin 10 TL'ye çıkarılmak istenmesine tepki gösterdi.

Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kalender, Rize'de ekmeğin 10 TL'ye çıkarılmak istenmesi yönünde alınan zam kararının vatandaş ve fırıncıları karşı karşıya getirdiğini ve asıl sorumlu olan hükümetin bunu sessizce seyrettiğini söyledi. Kalender, zam kararında asıl sorumlunun hükümetin olduğunu belirterek, çiftçiye yeterli desteğin verilmediğini ve buğday ithalatına devam edildiğini söyledi.

Kalender, yaptığı açıklamada, "Yeni bir zam geldiği için ekmeği konuşuyoruz şimdi. Ama temel ihtiyaç maddelerinin fiyatları günbegün artıyor. Kasım sonunda meclis bütçe görüşmeleri sonlanacak. Tarım Kanunu'na göre Milli Gelirin Yüzde 1'i çiftçiye destek olarak verilir. Ama ne yazık ki bu kanun yokmuş gibi davranılıyor. Çiftçimiz maddi manevi kan ağlıyor. Çiftçiye gerekli desteğin verilmediğini, bugün yaş çaya verilen destek miktarında da görebiliyoruz." dedi.

Kalender, Birleşmiş Milletler 2022 Gıda Görünümü Raporu'na göre Türkiye'nin en çok buğday ithal eden 3. ülke olduğunu belirterek, "Demek ki ihtiyacımız kadar buğday üretemiyoruz. Türk Lirası'nın değer kaybettiği bu ekonomi koşullarında buğday ithal ediyorsak, diğer maliyet kalemlerini de düşündüğümüzde, ekmek fiyatlarının önü nasıl alınsın." diye konuştu.

Kalender, "Bağımsız bir ekonomi, kendine yeten bir devlet, saadet dolu günler görmek istiyorsak bir an önce üretimin ve ziraatla uğraşanların desteklendiği bir ekonomi modeline geçmek şart. Fırıncıları vatandaşın önüne süren yöneticiler Rizeliler için bir adım atmak istiyorlarsa önce yaş çaya verilen destek miktarını arttırmalıdır. Bu Rizelilere karşı asli görevleridir." ifadelerini kullandı.

Kalender, ekmeğin 10 TL'ye çıkarılmasının ardından vatandaşın daha da zor durumda kalacağını belirterek, hükümetin zamları durdurmak için adım atması gerektiğini söyledi.

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum