"Kalıcı Ve Yol Gösterici Olan Sanattır, Edebiyattır"

"Kalıcı Ve Yol Gösterici Olan Sanattır, Edebiyattır"
Başbakan Binali Yıldırım, Necip Fazıl Kısakürek Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Kalıcı ve yol gösterici olan sanattır, edebiyattır, düşüncedir....

Başbakan Binali Yıldırım, Necip Fazıl Kısakürek Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Kalıcı ve yol gösterici olan sanattır, edebiyattır, düşüncedir. Ruhlarımızın ve gönüllerimizin ihtiyacı olanda budur. Barış içinde, kardeşlik içinde birbirimizin hukukunu gözeterek demokrasimizi güçlendireceğiz" dedi.

Edebiyat ve kültür dünyasının öncülerinden Necip Fazıl Kısakürek'in adıyla organize edilen "Necip Fazıl Ödülleri"nin üçüncüsü Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra sivil toplum kuruluşları, edebiyat, medya, iş, akademi, kültür ve sanat dünyasından birçok isim katıldı. Gecede Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz şehitlerini anarak konuşmasına başladı. Başbakan Yıldırım, "Necip Fazıl Ödülleri 3 senedir düşünce ve sanat dünyamızın seçkin isimlerine veriliyor. Şair ve yazarlarımızı ne kadar takdir etsek azdır. Onlar şiirleri, öyküleri, romanları ile ince dil işçilikleriyle bize bir dünya sunuyor. Şair ve düşünürlerimize kalbimizi gönlümüzü borçluyuz. Siyasetin yoğun ve yorucu gündemi arasında düşünce ve sanat ikliminde nefes almak ve burada olmak bizim için son derece müstesna bir andır" diye konuştu.

Gecede ödül alacakları tek tek tebrik eden Başbakan Yıldırım, "Esasen bizim onları ödüllendirmemiz sadece bir vefa borcu. Onlara düşüncelerimiz, hislerimiz adına vefalarımızı sunuyoruz. Kalıcı ve yol gösterici olan sanattır, edebiyattır, düşüncedir. Ruhlarımızın ve gönüllerimizin ihtiyacı olanda budur. Barış içinde kardeşlik içinde birbirimizin hukukunu gözeterek demokrasimizi güçlendireceğiz. Geleceğimizi inşa edeceğiz devletimiz ve milletimiz adalet hukuk ekseninde güçlenerek var olmaya devam edecektir. Büyük düşünürümüz Sezai Karakoç'un dediği gibi "Bu evrensel yangında bir canda siz kurtarın" bizim siyasetten muradımız canlar kurtarmaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak:IHA