Kalkandere Kaymakamlığı Karantinada Uygulanacak Esasları Açıkladı

Kalkandere Kaymakamlığı Karantinada Uygulanacak Esasları Açıkladı
Rize’nin Kalkandere ilçesinde yarın sabahtan itibaren uygulanacak karantina dolayısıyla Kalkandere Kaymakamlığı, karantina süresince uygulanacak esasları açıkladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısında artış olduğu değerlendirildiğinden İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararıyla yarın (15 Nisan 2020 Çarşamba) saat 08.00 itibariyle Kovid-19 tedbirleri kapsamında Rize'nin Kalkandere ilçesinde karantina uygulanacak.

Karantina uygulamasının başlamasından önce Kalkandere Kaymakamlığı da vatandaşların konu hakkında bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla uygulanacak esasları belirleyerek kamuoyuyla paylaştı.

Buna göre, Kalkandere ilçesinde karantina tedbiri kapsamında (Medrese, Aksu, Aşağıtatlısu, Yukarı tatlısu Mahalleleri) uygulanacak esaslar şöyle:

İlçemizde faaliyet gösteren iş yerleri çalışmalarına devam edecektir.

İlçemiz dışında çalışan veya karantina tedbiri uygulanan mahallelerin dışında ikamet edip de ilçe merkezinde sürekli bir iş yerinde çalışan vatandaşlarımızın, işyerlerine geliş ve gidişleri Kaymakamlığımızın verdiği izinle gerçekleşecektir. Bu konuda izin belgeleri muhtarlar tarafından dağıtılacaktır.

Çalıştığı işletmenin personel kartına sahip olanların da kartlarını geçiş noktalarında ibrazı, işe gidiş gelişlerinde yeterli olmakla birlikte, bu kapsamda olan çalışanların ilgili mahalle veya köy muhtarlarına bilgilendirme amaçlı isimlerini bildirmelidir.

Çaykur çalışanlarının ve kamu personelinin geçişlerde kurum kimliklerini ya da görev belgelerini ibraz etmeleri yeterlidir.

Mahalle halkımızın ve karantinaya tabi mahalleler ile bağlantılı olan köy halkımızın, ilçe merkezinden temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere (Bakkal, market alışverişi, eczane vb.) her haneden 1 kişi olacak şekilde, hiçbir şikayeti olmayan vatandaşlarımızdan, gerekli kişisel tedbirleri alıp, sosyal mesafeyi korumak kaydıyla mahalle veya köy muhtarından alacağı izin dahilinde alışverişine çıkabilecektir.

Mutlak şartla evlerinde izolasyon uygulanan vatandaşlarımızın ihtiyaçları 155 ve 156 no’lu telefonlar aranarak bildirim yapılması durumunda ilçede görevlendirilen Vefa Sosyal Destek personelince derhal karşılanacaktır.

İlçe esnafımızın, ilçe dışından ürün tedariklerinde, ilçeye gelecek nakliye araçlarının bilgilerini, 1 gün öncesinden ilçe emniyet amirliğine bildirmesi gerekmektedir.

Karantina bölgesinde bulunan vatandaşlarımızın aile hekimliği hizmetlerinden yararlanmaları, öncelikle aile hekimliği ile telefonla iletişime geçmeleri şeklinde olup, hastaneye vs. gidişlerinde hekimin yönlendirmesi esas alınacaktır.

Karantina süreci boyunca vatandaşlarımızın evde kalmaları ve sosyal izolasyon kurallarına uymaları önem arz etmektedir.

Bu kapsamda vatandaşlarımız, herhangi bir sorun ve isteklerinde muhtarlarımızla veya kaymakamlığımızla iletişim kurulabileceği gibi, 155 ve 156 üzerinden de bize ulaşabilirler.

İlgili kararlar aleyhinde oluşan fiillerin sorumluları hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince idari işlem yapılacaktır.